Ela Đelatović prva na Orionu!

0
620

ATLETSKA UTRKA ORION 5 KM

U subotu 1. travnja u Vinkovcima održana prva od tri utrke koje čine Trilogiju (uz Orion 5 slijede još i utrke Orient Express 10 km i Valens Victorius utrka s preprekama 4,5 km. Nakon ove tri utrke vremena se zbrajaju i dobiva se ukupno vrijeme trilogije za svakoga natjecatelja.

Subotnja utrka na pet  kilometara prva je u nizu, a posvećena je Orionu – najstarijem kalendaru indoeuropske kulture i jednom od najvažnijih artefakata bogate i zanimljive vučedolske kulture pronađene na području Vinkovaca prilikom iskapanja u blizini današnjega Hotela Slavonija 1978. godine. Organizator ove altetske manifestacije u Vinkovcima je Udruga Halfmarathon Team u suradnji s udrugoc FCT – funkcionalni kružni trening.

Na subotnjoj utrci, pod vodstvom trenera Zvonka Karolina,  nastupila je i Ela Đelatović, članica Atletskoga kluba „SLA Ante Perić“. U konkurenciji 36 trkačica Đakovčanka je osvojila prvo mjesto s istrčanim vremenom od 21 minute i 41 stotinke. Drugo mjesto pripalo je Niki Markić (22,11), a trećeplasirana je Dora Behin (Chalzburški trkači) s vremenom 24,08.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here