Đakovčani se osvetili svojim “krvnicima”, ali slaba je to utjeha!

0
592

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – ŽUPANJA 79:48

(22:11; 22:6; 14:18: 21:13)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Fran Stefan Andrić (Osijek), Boris Hartman (Osijek) i S. Ćosić (Osijek).

ĐAKOVO: Škrinjarić 9, Goluža 2, Dragić 2, Hajduković 19, Čupić 6, Letica, Franko Jurić 5, Petric 6, Marjanović 9, Turalija 11, Radoš 8, Hrkač. Trener: Marijan Petrović.

ŽUPANJA: Bilić 8, Mitrović 10, Mićanović 2, Soljačić 5, Benković, Gvozdić 1, Bošnjak 11, Fitozović, Erslan 5, Vuković 6. Trener: Sanjin Kalaica.

U samo tri tjedna Đakovčani i Županjci odigrali su dvije prvenstvene utakmice (9. kolo igralo se 18. veljače – odgoda kola zbog Svjetskoga nogometnoga prvenstva) i 18. posljednje kolo. U samo tri tjedna dva potpuno suprotna rezultata. Đakovčane više boli onaj županjski poraz (63:64) jer je on promovirao Marsoniju u prvake, a ovaj posljednjega kola nikoga u principu ne zanima jer ni o čemu nije odlučivao. Jedinu zadovoljštinu dobili su Đakovčani što su potvrdili da su doista bolja momčad od Županje. Ali, sada je kasno plakati, mlijeko je proliveno, prvenstvo izgubljeno i to ono u kojemu su Đakovčani doista imali najbolju momčad. U drugom dijelu đakovačkim se košarkašima priključio i Dino Radoš, igrač s prvoligaškim iskustvom. Biti drugi nekada znači i uspjeh (npr. hrvatski nogometaši na svjetskom prvenstvu), ali biti drugi u ovakvoj konkurenciji Druge košarkaške lige Istok sa sastavom kojega su imali Đakovčani, moramo proglasiti neuspjehom. Jer sad je pred čelništvom kluba odluka: što sutra? Hoće li i dalje ambicije ostati ulazak u prvu ligu pa ćemo i nadalje gledati trenera Marijana Petrovića koji će sa  Škrinjarićem, Turalijom, Radošem, Karlovićem… „ganjati“ prvo  mjesto  ili će klub zauzeti neku drugu strategiju. No, to ćemo pustiti onima koji su za to zaduženi. Sada samo treba čekati što će se dogoditi u  kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu. Momčad Marsonije dočekala je priliku da vrati barem dio sjaja brodske košarke koja je desetljećima bila u prvoligaškom društvu. Hoće li Igor Kovačević kao tvorac ovoga brodskoga uspjeha uspjeti Marsoniju odvesti u prvoligaško društvo doznat ćemo na kvalifikacijama. A ako one budu u Slavonskom Brodu i mi Đakovčani moći ćemo se provozati pedesetak kilometara do dvorane Viljuš i s nostalgijom se prisjećati kada su se kvalifikacije igrale u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo. A i prvoligaška košarka.

O utakmici da su Županjci došli odraditi utakmicu posljednjega kola, bez imperativa, a Đakovčani su dokazali da su bolja momčad, a to se znalo i prije ove utakmice.

Đakovčani su dominirali tijekom cijeloga susreta i došli su do zaslužene pobjede čime se potvrdili osvajanje drugoga mjesta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here