Đakovačke se kuglačice vratile na vrh!

0
418

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

  1. KOLO

ĐAKOVO – OBRTNIK (NG) 5:3 (3151:3037)

Iako su još dva kola do kraja prvenstva, ova subota mogla je donijeti konačno rješenje oko prvaka lige. Naime, u sudaru dvije prvoplasirane ekipe Đakovčanke su slavile s 5:3, identičnim rezultatom kojim su „obrtnice“ slavile u prvom dijelu prvenstva. Dakle, sada su prema dva kriterija (broj bodova i međusobni susreti) obje ekipe izjednačene tako da će, dakako u slučaju da oba kola i jedne i druge upišu pobjede što je najvjerojatniji ishod, o prvaku odlučivati omjer setova. U ovom trenutku Đakovčanke su u prednosti za jedan set tako da će biti zanimljivo kakvim će omjerima pobjeđivati i jedne i druge.

 

A derbi je prema očekivanju protekao u zanimljivoj i izjednačenoj igri. Naime, Julija Ivić igra svoju sezonu snova što je potvrdila i s 579 srušenih čunjeva. Već se tu osjetio miris ukupne pobjede jer je đakovačka kuglačica napravila i veliku čunj razliku (92). U prvom paru Kristina Čeliković odlično je otvorila meč s dva uvjerljivo osvojena seta. Posebno je bio impresivan prvi u kojemu je srušila 135 čunjeva. Međutim, kako je meč odmicao tako se i gošća Josipa Marjanović Tokić dizala i na kraju uspjela preokrenuti meč u svoju korist.

U drugom paru gošće su došle do velike prednosti jer su uspjele osvojiti oba pojedinačna boda. Dalija Perković izgubila je meč sa samo tri čunja razlike dok je svoj meč fenomenalno otvorila Paulina Kopecki. Srušila je 140 čunjeva, ali nakon toga je stala te u drugom stigla samo do 98. Nakon devedeset hitaca zamijenila je Vlatka Berc, ali poraz se nije mogao izbjeći. Nakon četiri igračice gošće su povele 3:1.

Ali, poznato da je đakovačka ekipa u posljednjem paru ima dvije odlične kuglačice. I one su to i potvrdile. Marijana Majsterić osvojila je bod, ali i podebljala čunj razliku za 58 čunjeva. Ivana Prugović protiv iskusne Vesne Đapić odradila je svoj posao na zadovoljstvo svojih  suigračica. Već u prvom setu sa 157 čunjeva najavila je da ju zanima samo pobjeda.

 

Situacija je jasna. Đakovčanke imaju jedan set viška u odnosu na Obrtnik (125:35 u odnosu na 124:36). U svakom slučaju, još uvijek je sve otvoreno.

Đakovačke kuglačice u sljedećem kolu ponovo će igrati na svojoj kuglani, a protivnice će biti ekipa Varaždina. U posljednjem kolu slijedi gostovanje i Koprivnici kod druge ekipe Podravke.

POJEDINAČNI REZULTATI:

Kristina Čeliković – Josipa Marjanović Tokić 0:1 (509:524)

Julija Ivić – Nataša Andrašević 1:0 (579:487)

Dalija Perković – Ivona Đapić 0:1 (516:519)

Paulina Kopecki – Mirjam Gelemanović  0:1 (471:501)

Marijana Majsterić – Maja Biželj 1:0 (549:491)

Ivana Prugović – Vesna Đapić 1:0 527:515)

Vlatka Berc  113

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here