Škrinjarić s 34 poena i devet trica ubio svaku požešku nadu!

0
822

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

POŽEGA – ĐAKOVO 62:87

(13:23; 16:30; 12:13; 21:21)

Požega – Sportska dvorana Tomislav Pirc. Gledatelja: 100. Suci: Matej Grubišić (Slavonski Brod), Luka Pongračić (Slavonski Brod) i Ivan Fran Arar (Slavonski Brod).

POŽEGA: Zelenika, Plešić 6, Hofman 25, Švajda, Fritzenschaft 1, Šain 2, Romić 1, D. Milevoj 12, Jozić 2, Abramović 7, Bušić 4, J. Milevoj 2. Trener: Dario Rich.

ĐAKOVO: Škrinjarić 34, Petric 1, Dragić 2, Hajduković 12, Čupić 17, Letica 2, Franko Jurić 5, Davidović 2, Marjanović 4, Turalija 6, Blažević 2. Trener: Marijan Petrović.

Iako su đakovački košarkaški u „zlatnu dolinu“ otputovali bez dva člana prve petorke (kapetan Hrkač i Radoš) nije bilo problema: Đakovčani su ostvarili očekivani pobjedu i time napravili još jedan veliki korak prema osvajanju naslova prvaka.

Gosti su već nakon prvih dvadeset minuta riješili pitanje pobjednika jer su napravili velikih 53:29 što je bio rezultat prvoga poluvremena. A ključni čovjek za pobjedu bio je Filip Škrinjarić koji je namjestio nišanske sprave i ubacio 34 poena od čega čak devet trica. Doduše, i s druge, one požeške strane, najraspoloženiji domaći igrači također je nosio dres s brojem 4 (Abramović) koji je ubacio 25 poena, ali to nije bilo dovoljno za povoljan rezultat. U nastavku utakmice Đakovčani su rutinski čuvali stečenu prednost ne trošeći previše snage. U takvoj igri odličnu igru pružio je Neven Čupić sa 17 ubačenih poena, a standardno dobar i kao organizator i strijelac bio je Stjepan Hajduković s 12 poena. I praktički su njih trojica bili dovoljni za pobjedu protiv Požege.

Ovo je deseta đakovačka pobjeda (uz samo jedan poraz) koja ih i dalje ostavlja na prvom mjestu.

Đakovčani će u sljedećem kolu 15. kolu ponovo na gostovanje i to u Osijek kod Škole košarke Vrijednosnice Osijek.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here