Slavonski rukometni derbi u petak, košarkaši u Požegi, odbojkašice protiv Linge, kuglačice nastavljaju borbu za naslov…

0
817

ĐAKOVAČKI SPORTSKI VIKEND

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO – PETAK, 19:30 sati

ĐAKOVO – POŽEGA

Porazom u Zagrebu đakovački su rukometaši otvorili proljetni dio prvenstva. Znatno oslabljeni u odnosu na jesenski dio prvenstva pred Đakovčanima je novi izazov: u goste im dolaze Požežani koji imaju samo dva boda više. Utakmica se zbog zauzetosti Nastavno sportske dvorana Đakovo (Đakovački bušari) igra u petak u 19:30 sati. Znamo da su ovi susreti prerasli u slavonske derbije tako da očito neće biti lagano niti jednima niti drugima. Jasno je da su đakovački rukometaši izgubili svaku mogućnost „lova“ na drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije, ali sada treba biti oprezan u osvojiti bodove kako ne bi došli u neugodnu situaciju borbe za opstanak. Đakovo ima 15 bodova, pretposljednja Rugvica 8. Dakle, ritmom domaćih pobjeda držati priključak prema gornjem dijelu. U svakom slučaju, bit će to zanimljiva utakmica u kojoj vjerujemo da će domaći teren i publika biti igrač više.

* * * * * *

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO – SUBOTA, 20:00 sati

POŽEGA – ĐAKOVO

Đakovački su košarkaši obavili veliki posao prošlotjednom pobjedom protiv Marsonije čime su se jako približili obrani naslova prvaka. U Požegi su favoriti jer imaju daleko bolju i kompletniju momčad. Osim toga, u posljednjih nekoliko godina igrači trenera Petrovića redovito donose bodove iz Požege. Samo ozbiljno i neće biti problema. Nova pobjeda i korak bliže zacrtanom cilju.

* * * * * *

PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO – SUBOTA, 19:30 sati

LINGA – ĐAKOVO

I odbojkašice se nalaze u utrci za naslov prvakinja Prve B hrvatske odbojkaške lige Istok. Protiv osječke Linge ne bi trebalo biti problema jer razlika u kvaliteti je debelo na đakovačkoj strani. Ali, trener Božić zasigurno će i psihološki pripremiti svoje djevojke za novo gostovanje i nova tri boda. Nastavak borbe za prvo mjestu nastavit će se i nakon ovoga 13. kola.

* * * * * *             

PRVA B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

  1. KOLO – SUBOTA, 15:00 sati

PONIKVE – FORTUNA

Kuglači Fortune na gostovanje kreću neopterećeni jer mogu igrati bez rezultatskoga pritiska. Nalaze se u zlatnoj sredini i time su očito zadovoljni. Zagrepčani se nalaze četiri mjesta ispod njih i imaju 11 bodova. Svakako da će domaćini igrati s puno više entuzijazma jer bodovi ih i dalje ostavljaju u mirnoj zoni.

* * * * * *

 

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

  1. KOLO – SUBOTA, 13:00 sati

ĐAKOVO – BELI MANASTIR

Za đakovačke će kuglačice susret protiv ekipe iz srca Baranje biti prilika za nešto jači trening. Razlika u kvaliteti je toliko očita da bi poraz Đakovčanki bio jedno od većih iznenađenja. S nova dva boda đakovačke kuglačice nastavljaju borbu za naslov prvakinja.

* * * * * *

DRUGA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA ISTOK

  1. KOLO – SUBOTA, 17:00 sati

SILOS – VODOVOD GV

Kuglači Silosa u prošlom su kolu osvojili vrijedne bodove u Požegi i tako pobjegli sa samoga dna tablice. Sada im je prilika da protiv Vukovaraca potvrde gostujuće bodove i definitivno se priključe sredini tablice. Samo, s obzirom da su ove sezone pokazali svoju ćudljivu igru, treba biti oprezan. No, važnost bodova sigurno će donijeti i dozu odgovornosti i dobre pripreme za utakmicu.

* * ** * *

PRIPREMNE NOGOMETNE UTAKMICE

SUBOTA, 14:00 sati

ĐAKOVO CROATIA – ZADRUGAR (OPRISAVCI) 

NEDJELJA, 15:00 sati

POSAVINA (V. KOPANICA) – DRAČICE

NEDJELJA, 14.30 sati

RADNIK (JOSIPOVAC) – TORPEDO

NEDJELJA, 15:00 sati

RATAR – PERKOVCI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here