Veliko HVALA za sve, Ćiro!

0
859

VELIKO HVALA ZA SVE, ĆIRO!

Iako je već neko vrijeme veliki Miroslav Blažević najavljivao tešku bolest, svi ljubitelji nogometa, a i ne samo oni, divili su se čovjeku – treneru koji je sve ove godine uveseljavao svoj narod trenerskim nogometnim čarolijama, ali i osebujnim nastupima gdje god je došao. Nakon osvojenoga trećega mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj njegova je slava postala svevremenska. „Trener svih trenera“ kako su ga zvali ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom nogometu, kulturi, općenito društvu. Jer Ćiro je, osim nogometne vještine, imao i urođeni zabavljački duh u sebi i svojom je pojavom donosio ushit i veselje hrvatskim građankama i građanima.

A tako je bilo i jednoga lijepoga poslijepodneva 24. listopada 2007 godine. kada je veliki Ćiro Blažević kao trener Zagreba svoju momčad doveo na utakmicu osmine finala Hrvatskoga kupa. Bila je to momčad Zagreba u kojoj je nastupao i bivši nogometaš đakovačke Croatije Ivan Lajtman. Đakovčani su tada imali odličnu momčad, mnogi su vjerovali da bi to mogla biti čvrsta i tvrda utakmica, ali Ćirina „djeca“ pomela su đakovačku momčad s visokih 7:0. Iako je Zagreb tada bio prvoligaš, mnoštvo navijača gledalo je samo priliku kako bi fotografijom ovjekovječili trenutak s Ćirom. A to je te godine uspjelo jednom mladom Đakovčaninu koji je bio na utakmici.

U ime svih Đakovčana, ljubitelja nogometa i sporta, ali i svih kojima nogomet nije najvažnija sporedna stvar na svijetu, Ćiri upućujemo jedno veliko HVALA! i zbogom.

Zahvaljujući Željku Kovaču, autoru knjige „Povijest nogometa od NK Jedinstvo do HNK Đakovo Croatia 1962. – 2016. donosimo sjećanje na odigranu utakmicu:

OSIMINA FINALA KUPA HRVATSKE

ĐAKOVO – ZAGREB 0:7 (0:1)

Đakovo – Stadion Đakovo. Gledatelja: 1500. Sudac: Edi Šunjić. Pomoćnici: Petar Gabrilo i Leon Krstičević. Četvrti sudac: Alojzije Šupraha. Strijelci: 0:1 Kartelo (26.), 0:2 Lovrek (53.), 0:3 Lovrek (63.), 0:4 Labudović (67.), 0:5 Ibričić (72.), 0:6 Čutura (83), 0:7 Parlov (87.)

ĐAKOVO: Begović, Milković, Dražetić, Mate Kelava, Tomislav Bošković, Milić, Đelagić, Mikulić, Majer, Pešut, Baran. (Pričuve: Hrvoje Vargić, Franjić, Kajba, Bulut, Denić, Vračević, Ivić). Trener: Zoran Penava.

ZAGREB: Stojkić, Čutura, Labudović, Brkljača, Jurendić, Ibričić, Kartelo, Lovrek, Ivanković, Mujdža, Mehmedagić. (Pričuve: Škorić, Oršulić, Lajtman, Pejić, Šolić, Džolan, Parlov). Trener: Miroslav Blažević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here