Josipovački cilj: sačuvati četvrto mjesto!

0
906

I JOSIPOVČANI KRENULI U PROLJETNI DIO

Nogometno središte Đakovo može se pohvaliti da u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi ima četiri predstavnika i da svi, nakon jesenskoga dijela prvenstva, jako dobro stoje na tablici: Torpedo je drugi, Dračice treće, Omladinac četvrti, a Ratar deveti. I svi u svojim planovima imaju i cilj poboljšati trenutni plasman.

S tm ciljem u nedjelju 29. siječnja u pripreme su krenuli i nogometaši josipovačkoga Omladinca. Na prozivku je treneru Igoru Smolji došlo 17 igrača, a nekoliko ih se opravdalo. Iz kluba su ove zime otišla dvojica igrača: Mihael Šlegl i Josip Vavra kojima se čelništvo kluba zahvaljuje na dosadašnjem doprinosu. U klub se vratio Enis Brkić. Međutim, prema riječima prvoga trenera Igora Smolje to nije sve što se tiče igračkoga kadra. U planu je zasigurno  još pokoje pojačanje jer u proljetnom dijelu prvenstva treba u najmanju ruku sačuvati visoko četvrto mjesto.

U planu priprema predviđeno je odraditi 19 treninga i odigrati četiri pripremne utakmice što bi bilo dovoljno do početka prvenstva. A podsjetimo da Josipovčani kreću 5. ožujka gostovanjem u osječkom Josipovcu kod momčadi Radnika. Za Omladinac gostovanje ne bi trebalo biti problem jer su u jesenskom dijelu igrači trenera Smolje pokazali da odlično igraju na gostujućim terenima. Nakon toga slijedi gostovanje u Belom Manastiru, a u trećem kolu prava poslastica: đakovštinski derbi protiv Torpeda.

„Na početku imamo doista težak raspored, ali protiv svih se mora igrati. Vjerujem da će nas zaobići ozljede i da ćemo spremni dočekati početak prvenstva. U završnici jesenskoga dijela stigli smo do četvrtoga mjesta, i vjerujem da ova momčad tu poziciju može sačuvati. Čak pet je momčadi raspoređeno unutar jednoga boda i doista će biti zanimljivo u borbi za to četvrto mjesto. Dračice nam bježe devet bodova, mi ćemo igrati borbeno i otvoreno kao i do sada pa ćemo vidjeti što će nam takav pristup donijeti. Ja vjerujem u uspjeh, a ponavljam to bi bilo četvrto mjesto, zaključio je josipovački trener Igor Smoljo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here