Djevojkama U – 16 pobjeda i poraz, U – 14 nastavlja borbu za naslov prvakinja!

0
1510

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA U – 16

Protekli vikend bio je radni za rukometašice do 14 i 16 godina. U – 16 selekcija nastupila je u Slavonskom Brodu gdje su ostvarile jednu pobjedu i jedan poraz.

Ela Đelatović i Dora Mikulić među napadačkom elitom!

Mlađe kolegice (U-14) nastupale su u Slatini i upisale dvije pobjede te tako nastavile svoju borbu za odlazak na Prvenstvo Hrvatske.

Hrvatski rukometni savez pobrinuo se i za dostojno statističko praćenje svih liga u svojoj ingerenciji. Tako je na stranicama HRS-a objavljena lista najboljih strijelaca svih liga. Posebno plijeni činjenica da đakovačka ekipa trenutno ima najboljega strijelca prvenstva. To je Ela Đelatović koja je postigla ukupno 111 golova. Još jedna đakovačka rukometašica nalazi se visoko na listi. Riječ je o mladoj Dori Mikulić koja se nalazi na 14. mjestu s 49 postignutih pogodaka. I dok je Ela Đelatović već poznata široj rukometnoj javnosti, Dora Mikulić nalazi se na svojim početcima i sigurno je da je jedna od većih talenata u svojoj generaciji.

Dora Mkulić (lijevo)                                           Ela Đelatović (lijevo)

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA U – 16

5. KOLO

ĐAKOVO  – BJELOVAR  31:26 (16:10)

Slavonski Brod – Sportska dvorana Viljuš. Gledatelja: 50. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (Vrpolje).

ĐAKOVO: Lucija Petric, Mia Čotić 4, Lucija Duvnjak, Nela Jukić, Ana Ernješ, Lorena Vinković, Leonarda Matijević 11, Leonarda Vinković 3, Dora Mikulić, Ela Đelatović 8, Kiara Petric 8, Ana Duvnjak. Trenerica: Danijela Matijević.

BJELOVAR: Marta Gurkalj, Magda Pavlović, Ana Kristić, Karla Solina, Lara Solina 1, Petra Tasić, Petra Halužan 1, Petra Aušperger 13, Magdalena Štulina, Karolina Đurin 2, Lea Stilinović 3, Mia Ćurić 3, Petra Privšek 2, Rafaela Jelić-Balta 1, Borna Bajić. Trener: Robert Petrač.

U petom kolu đakovačke su rukometašice upisale pobjedu protiv ekipe Bjelovara. Bjelovarčanke su bolje otvorile utakmicu i u sedmoj minuti povele 4:2. Međutim, tada Mia Čotić, Leonarda Vinković i Matijević te Kiara Petric postižu pogotke za preokret i đakovačko vodstvo 5:4. U 21. minuti Đakovčanke su stigle do plus 5 (12:7) i tada je bilo jasno da će bodovi ostati na njihovom kontu. Na odmor su igračice trenerice Matijević otišle sa šest golova prednosti (16:10).

U drugom poluvremenu đakovačke su rukometašice mirnom i organiziranom igrom održavale stečenu prednost i na kraju zasluženo slavile s 31:26.

U đakovačkim redovima najbolji strijelac bila je Leonarda Matijević s 11 golova, Ela Đelatović i Kiara Petric postigle su po osam.

ZRINSKI – ĐAKOVO 30:21 (18:11)

Slavonski Brod – Sportska dvorana Viljuš. Gledatelja: 50. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunovović (Vrpolje).

ZRINSKI: Kristina Goričanec, Ela Blagus 1, Viktorija Novak 3, Nika Marcijuš, Tara Marcijuš 2, Gabrijela Novak 5, Laura Golubić 2, Sonja Makarova, Melani Požgaj, Marta Doležaj, Rahela Varga 6, Lorena Lukman 4, Hana Vidović 3, Leona Janković 4, Rebeka Škvorc. Trener: Dubravko Hozjak.

ĐAKOVO: Lucija Petric, Mia Čotić 3, Lucija Duvnjak, Nela Jukić 2, Ana Ernješ 1, Lorena Vinković, Leonarda Matijević, Leonarda Vinković 1, Dora Mikulić 1, Ela Đelatović 7, Kiara Petric 3, Ana Duvnjak. Trenerica: Danijela Matijaković.

Gošće su u prve tri minute povela 3:0 i tako najavile svoju pobjedu.  Đakovačke su se rukometašice dobro držale do desete minuta kada su imali samo jedan gol zaostatka (5:6), međutim, tada su Čakovčanke serijom 6:1 pobjegle na 12:6 što je bilo nedostižno za pomalo umorne đakovačke igračice. Do odmora su igračice Zrinskoga sačuvale prednost od sedam pogodaka.

U nastavku utakmice Đakovčanke nisu imale snage za povratak, najbliže su stigle u dva navrata na minus 5 (21:16; 22:17), ali više od toga nije išlo. Igračice Zrinskoga zasluženo su stigle do pobjede. Osim toga, one su i vodeća ekipa lige koja je u osam utakmica upisala isto toliko pobjeda.

U đakovačkim redovima Ela Đelatović postigle je sedam, Mia Čotić i Kiara Petric po tri. Nako Rn šest odigranih utakmica Đakovčanke se nalaze na osmom mjestu sa šest bodova.

********

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA U – 14 – REGIJA 2

  1. KOLO

ORAHOVICA – ĐAKOVO 8:24 (4:10)

Slatina – Sportska dvorana Srednje škole Marko Marulić. Gledatelja: 50. Suci: Tomislav Adamović i Iva Gladović (Virovitica).

ORAHOVICA: Ema Zeman, Petra Erceg, Ivna Maričić, Marta Batarac, Pia Rađenović, Brigita Batarac, Lana Belobradić, Lucija Cigler 4, Lea Kolar 3, Lana Potalec, Arijana Čočaj 1, Ines Poljak. Trenerica: Andrijana Rukavina.

ĐAKOVO: Barbara Benjak, Martina Gregorović, Ana Ernješ 6, Lorena Režić 2, Lorena Vinković 2, Jana Mikuš, Jelka Mikulić, Dora Mikulić, Ela Đelatović 11, Ana Duvnjak. Trenerica: Danijela Matijaković.

Igračice Orahovice uspjele su povesti 1:0 i 2:1 i rezultatski egal uspijevale su održavati do 10. minute i rezultata 4:4. Nakon toga, mlade Đakovčanke postižu šest pogodaka zaredom i na odmor odlaze s vodstvom 10:4. U drugom poluvremenu đakovačke su rukometašice stigle do visoke pobjede. Najbolji strijelac bila je Ela Đelatović s 11 golova, Ana Ernješ dodala je šest.

ĐAKOVO – SLATINA 30:14 (13:7)

Slatina – Sportska dvorana Srednje škole Marka Marulića. Gledatelja: 50. Suci: Tomislav Adamović i Ivan Gladović (Virovitica).

ĐAKOVO: Barbara Benjak, Martina Gregorović, Ana Ernješ 2, Lorena Režić 5, Lorena Vinković 2, Jana Mikuš 1, Jelka Mikulić, Dora Mikulić 5, Ela Đelatović 10, Ana Duvnjak 5. Trenerica: Danijela Matijaković.

I u drugom nastupu u slatinskoj dvorani Đakovčanke su upisale pobjedu. Ovaj puta bile su bolje od domaćina. Igračice Slatine zaprijetile su na početku utakmice vodstvom 2:0, ali brzo su Đakovčanke uhvatile ritam i preokrenule rezultat u svoju korist. U 12. minuti već je bilo 7:3 da bi na odmor otišle s vodstvom 13:7. Nastavak utakmice bio je samo formalnost jer su đakovačke rukometašice iz minute u minutu povećavale svoju prednost do konačnih plus 16.

Opet je najbolja igračica bila Ela Đelatović s 10 golova, čak tri igračice postigle su po pet pogodaka: Lorena Režić, Dora Mikulić i Ana Duvnjak.

Nakon šestoga kruga Đakovčanke se nalaze na drugom mjestu sa 17 bodova. Ispred njih nalazi se Podravka s 18 bodova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here