Đakovčani spremni dočekuju utakmicu odluke!

0
542

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – KOŠARKAŠKA AKADEMIJA OSIJEK 88:60

(25:14; 24:11; 23.18; 16:17)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Boris Hartman (Osijek), Uvan Fran Arar (Slavonski Brod) i Goran Matijević (Vinkovci).

ĐAKOVO: Škrinjarić 14, Goluža 2, Hajduković 11, Petric 3, Letica 2, Jurić 8, Blažević 3, Marjanović 8, Turalija 10, Radoš 18, Hrkač 9. Trener: Marijan Petrović.

KA OSIJEK: Ćavar, Popović, Jelinić 3, Radić, Jurić 9, Matković 5, Krišto 12, Pudar 6, Pušić 13, Jelavić 12. Trener: Zvonimir Tucaković.

 Đakovački košarkaši preskočili su još jednu prepreku na putu do osvajanja naslova prvaka. Protiv mladih košarkaša KA Osijek već unaprijed je bilo jasno da će pobjeda ostati u Đakovu. U četvrtoj minuti  na semaforu je već stajalo 14:2, ali tada gosti uspijevaju serijom 5:0 doći do 14:7 čime su uhvatili rezultatski priključak i utakmicu učinili nešto zanimljivijom. Na prvi su odmor Đakovčani otišli s plus 11, a u tih deset minuta na sebe je skrenuo mladi Petric koji je pokazao organizatorske sposobnosti. U napadačkom dijelu dominirao je Nikola Turalija kojemu osječki mladići nisu mogli ništa. U samoj završnici prvoga i početkom drugoga dijela vidjeli smo lijepe tri napadačke akcije mladoga Jakova Marijanovića koji polako stječe neophodno samopouzdanje u igri. U 16. minuti Đakovčani su došli do najvećega vodstva 38:21. Tada se spomenutim igračima pridružio o Dino Radoš ubacivši osam poena. Na odmor su domaćini otišli su uvjerljivim vodstvom 49: 32.

I nastavak utakmice ponudio je bolju igru Đakovčana. Tada je organizatorsku palicu preuzeo Stjepan Hajduković koji je bio nerješiva zagonetka za osječku obranu. U seriji Hajduković zabija sedam poena i time još više povećava đakovačko vodstvo.

I kako to na kraju biva, kod visokoga vodstva trener Petrović dao je priliku svim igračima što koriste uporni gosti i u posljednjoj dionici dolaze do ipak prihvatljivoga vodstva.

U sljedećem 12. kolu Đakovčani su slobodni, a nakon toga slijedi trenutak istine. Za dva tjedna u Đakovu gostuje neporažena Marsonia iz Slavonskoga Broda. Za Đakovčane računica je vrlo jednostavna: svaka pobjeda s dva ili više koševa razlike donosi prvo mjesto. I kvalifikacije za ulazak u Prvu košarkašku ligu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here