Dora Belvanović i Mia Robotić viceprvakinje Hrvatske u paru!

0
1056

DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE DO 14 GODINA

Nakon odličnih vijesti s nacionalnoga prvenstva do 12 godina na kojemu je Ivan Bobetić postao dvostruki prvaka Hrvatske, stigle su nove odlične vijesti iz Teniskoga kluba Đakovo.

Dora Belvanović postala je dvoranska viceprvakinja u parovima, ali i među osam najboljih u pojedinačnoj konkurenciji.

U Zagrebu je od 14. do 18. siječnja odigrano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za tenisačice i tenisače do 14 godina.

U igri parova đakovačka tenisačica nastupila je s Miom Robotić (Đurđevac) i njih dvije osvojile su drugo mjesto. ĐĐ kombinacija u prvom je meču bila bolja od para Viktoria Hrvatin/Iva Šveriko rezultatom 6:3 i 6:4. U polufinalu su Belvanović i Robotić bile bolje od Tine Šplajt i Mie Teslak (7:5; 7:6). U finalu je đakovačko-đurđevačka kombinacija zaustavljena od para Mia Brozina/Sophia Isabella Santos. Rezultat je bio 7:6 i 6:0.

U pojedinačnoj konkurenciji Dora Belvanović stigla je do četvrtfinala. U prvom kolu Đakovčanka je slavila protiv Aleksandre Kardum nakon tri seta: 5;7; 7:5 i 6:2. U drugom kolu đakovačka je tenisača bila bolja od Tine Šplajt (4:6; 6:1; 6:3). Protiv četvrte nositeljice Sophie Isabelle Santos Đakovčana je poražena rezultatom 6:3 i 6:2.

Nakon uspjeha na turniru do 12 godina Ivan Bobetić zaigrao je i s dvije godine starijim igračima. <u prvom kolu Bobetić je pobijedio kvalifikanta Juraja Kodrića (6:1; 6:3), ali je u drugom kolu upisao poraz od šestoga nositelja Ivana Bračka. Nakon tri seta (4:6; 6:4; 6:2) mladi đakovački tenisač oprostio se od turnira, ali je pokazao da može igrati i s dvije godine starijom konkurencijom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here