ŠN Certissa odnijela sve nagrade: najbolji igrači i strijelci David Tot i Šimun Petar Jaman!

0
2050

USPJEH MLADIH MALONOGOMETAŠA ŠKOLE NOGOMETA CERTISSA

 I dok su sve oči uprte u seniorske malonogometne turnire, veliki interes za malim nogometom pokazuju i igrači mlađih dobnih skupina. Gotovo svaki organizator malonogometnoga turnira u svom programu ima i nastup mlađih dobnih skupina (juniora, starijih i mlađih pionira, početnika). Tako da su i ovogodišnji zimski školski praznici bili naporni i zanimljivi, okrunjeni smijehom i zabavom, ali i zasluženim medaljama.

Tako je bilo i u Našicama gdje je odigran od 18. prosinca 2022. do 7. siječnja 2023. godine Božićni malonogometni turnir „Našice“. Zanimljivo je dam uz đakovački turnir, sve više momčadi s područja Đakovštine nastupa u Našicama.

A članovi Škole nogometa Certissa napravili su veliku gestu pokazujući empatiju prema sportskim radnicima, bivšim sportašima i sportskim djelatnicima. Tako su mladi Đakovčani ovaj turnir posvetili dvojici zaslužnih đakovačkih nogometaša koji su, nažalost, u posljednja dva tjedna preminuli. Ovu pobjedu posvećuju treneru dugogodišnjem nogometnom treneru Mirku Vidakoviću Didi i nogometašu i dugogodišnjem igraču maloga nogometa Anti Mikešiću.

Tako su Đakovčani briljirali u dvije dobne skupine: U – 8 i U – 12 gdje su momčadi Malonogometnoga kluba Certissa osvojile prva mjesta i tako se još jednom okitila zlatnim medaljama i pobjedničkim peharima. A put do toga nije bio nimalo lagan.

U konkurenciji dječaka do osam godina Certissa je stigla u finale nakon odigranih utakmica u grupnoj fazi natjecanja te polufinala. U završnoj finalnoj utakmici protiv odlične momčadi Škole nogometa FEŠK Klesarstvo Gelo mladi su Đakovčani došli do minimalne, ali zaslužene pobjede 1:0.

Osim pobjedničkoga momčadskoga pehara, i sve tri pojedinačne nagrade pripale su igračima Certisse. Najbolji igrač i strijelac turnira bio je David Tot, a najbolji golman je Noa Tokić.

Za Certissu U – 8 nastupali su: M. Piplica, M. Drenjančević, B. Drenjančević, D. Duvnjak, R. Petric, D. Tot, M. Lovrić, M. Živković. N. Tokić. Treneri: Damir Lelas i Hrvoje Piplica.

Do pobjedničkoga pehara preko Osječana

Uzbudljivo i do kraja neizvjesno bilo je i u kategoriji U – 12. Nogometaši Certisse također su nakon grupne faze i polufinale stigli do pobjedničkoga pehara. A finale je bilo baš po mjeri završnica turnira. Mladi Đakovčani protiv Gondolijera (mladih igrača NK Osijek i Nogometaša škole Krpan – Babić). Nakon izjednačene igre tijekom cijeloga susreta, utakmica je završila bez pobjednika 1:1. Nakon izvođenja penala više sreće i koncentracije imali su igrači Certisse.

Šimun Petar Jaman osvojio je dvostruku krunu: i najboljega igrača i strijelca turnira.

Za Certissu U – 12 igrali su: I. Grgić, I Ćosić, K. Božić, M. Đanič, E. Lučić, J. Andrijević, Š. P. Jaman, B. Solin, A. Amidžić, S-Ćurić, L. Vuk, D. Mesić, N. Horjan. Treneri. Damir Lelas i Hrvoje Piplica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here