Zaključena uspješna đakovačka atletska godina!

0
1381

ATELTSKI KLUB „SLA ANTE PERIĆ“ ZAKLJUČIO USPJEŠNU SEZONU

Polako 2022. godine odlazi, a mnogi klubovi prave statistike i analize prethodne godine. To su upravo učinio i trener Atletskoga kluba „SLA Ante Perić“ Zvonko Karoli koji je 2022. označio kao jako uspješnu.

Đakovački atletičari tijekom 2022. godine nastupili su na 44 natjecanja, a u ukupnom statistici ostvarili su 156 plasmana među prva tri odnosno osvajača medalja. Đakovčani su ostvarili 77 prvih, 45 drugih i 34 treća mjesta.

Svakako da su najznačajniji nastupi bili na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu kao i nastup na Erste Plavoj ligi u Zagrebu. Najviše nastupa (19) đakovački su atletičari imali u Osijeku, najčešće na mitinzima Atletskoga kluba „Slavonija-Žito“, pet nastupa u Zagrebu, dva puta u Varaždinu, Đakovu, Slavonskom Brodu i Vinkovcima. Jedan nastup ostvarili su Đakovčani u Labinu (Prvenstvo Hrvatske u krosu), Zaprešiću, Garčinu, Đurđenovcu, Virovitici, Boroviku, Brodu na Kupi, Županji, Strizivojni, Sovskom jezeru, Kopačkom ritu i Apatinu.

Najveći broj nastupa (ukupno 28) imala je Ela Đelatović koja je čak 22 puta penjala na pobjedničko postolje. Mlada đakovačka atletičarka ostvarila je dvanaest pobjeda, sedam drugih i tri treća mjesta.

I ono što posebno ističe trener Zvonko Karoli je poboljšanje uvjeta za rad. Nova atletska staza na igralištima srednjih škola povećao je i broj djece koja trenira atletiku, a u sljedećem razdoblju očekuje se i specijalizacija u drugim atletskim disciplinama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here