Ivanu Juriću i Andreasu Majdišu srebra, Gabrielu Majdišu bronca!

0
1513

NA PRVENSTVU HRVATSKE U KATAMA ZA MLAĐE UZRASTE ĐAKOVČANIMA TRI MEDALJE

Protekli vikend Grad Đakovo i Karate klub Đakovo bili su centar hrvatskoga karate sporta. Naime, u okviru obilježavanja 50 obljetnice Kluba održano je dvodnevno Prvenstvo Hrvatske. Prvoga dana (subota) na tatamijima su se za nacionalna odličja borili mlađi uzrasti do 13 godina u katama.  U subotnje kata programu nastupilo je ukupno 336 natjecatelja iz 47 hrvatskih klubova.

                    Članovi Karate kluba Đakovo na Prvenstvu Hrvatske u katama

U večernjim satima održana je promocija knjige Pedeset godina Karate kluba Đakovo, autora Mire Šole, a u nedjeljnom programu vidjeli smo ekipna natjecanja u borbama za kadete, juniore i seniore.

Đakovčanima tri medalje!

Subotnji program ponudio je zanimljive borbe u katama za mlađe uzraste. Najmlađi natjecatelji nastupili su u kategoriji od šest godina, a natjecanje su zaključili natjecateljice i natjecatelji do 13 godina.

U kategoriji d šest godina Đakovčanin Ivan Jurić osvojio je drugo  mjesto ostvarivši pobjedu protiv Igora Anušića (SKK Kondura) rezultatom 2:1. U finalnoj borbi mladi đakovački borac poražen je od Zlatana Ibrahimovića (ŠKK Sisak) rezultatom 3:0. Ovo je na otvaranju prvenstva prva đakovačka srebrna medalja. U istoj konkurenciji nastupio je i mladi Đakovčanin Gabriel Majdiš koji je kroz repasaž stigao do trećega mjesta. On je bio bolji od Karla Račkoga (KKOI Sveta Nedjelja).

 

U „B“ konkurenciji natjecatelja do 8 godina Andreas Majdiš osvojio je drugo mjesto.

U kategoriji djevojčica do devet godina nastupila je Ena Šetka koja je u prvoj borbi doživjela poraz od Anje Malinović (KK AIK).

Kod djevojčica do 10 godina boje đakovačkoga kluba branila je Donatella Sertić koja je u drugom kolu poražena od kasnije trećeplasirane Tije Medić.

U  konkurenciji do 13 godina Sara Vidović osvojila je ukupno sedmo mjesto. Nakon poraza  od Maje Paule Kuntić (KK KIK) mlada je đakovačka nastavila natjecanje u repasažu. U drugom nastupu protiv Lorene Mihalković uslijedio je poraz koji je donio konačno sedmo mjesto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here