Đakovčani u posljednjoj četvrtini slomili vinkovački otpor!

0
1718

DRUGA KOŠARKAŠKA  LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – VINKOVCI 77:58

(26:20; 20:18; 13:12; 18:8)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Boris Hartman (Osijek), Filip Kupanovac (Belišće) i Stjepan Ćosić (Tenja). Opunomoćenik: Nihaz Vehebović (Darda).

ĐAKOVO: Garavnović 3, Škrinjarić 18, Dragić 3, Hajduković 16, Letica, Franko Jurić 7, Marjanović, Turalija 16, Nikola Jurić 2, Hrkač 12. Trener: Marijan Petrović.

VINKOVCI: Augustinović 8, Ostović 2, Pezer 7, Senčić 9, Papac 12, Peraica 9, Popović 5, Šibenik, Janović 4, Šabić. Trener: Dino Peraica.

Najvažniji zaključak utakmice je: Đakovo je upisalo još jednu očekivanu pobjedu protiv gostiju iz Vinkovaca. Gosti su došli u Đakovo pružiti što jači otpor i u tome su uspjeli dobrih tridesetak minuta. Naime, uspjeli su umrtviti igru i igrati duge napade ne dopustivši domaćinu da razvije brzu igru i kontranapade.

U takvim odnosima Đakovčani su imali stalno vodstvo od pet do deset poena, a uporni gosti su staromodnom igrom u kojoj je svaki igrač imao pravo na solo dionicu i dugo držanje lopte održavali rezultatski priključak. Tako su na odmor domaći igrači otišli s ne baš uvjerljivih osam poena razlike.

I treća četvrtina prošla je u mirnom tonu gdje su se gosti oslanjali na individualnu kvalitetu, a Đakovčani nikako nisu pronašli šutersku formu.

I u posljednjih deset minuta sve je došlo na svoje. Vinkovčani su uslijed umora i male rotacije počeli griješiti, a Đakovčani laganim koševima kažnjavati protivničke pogreške. Na kraju plus 19 dovoljno govori o razlici u kvaliteti ovih dviju momčadi.

Đakovčani trenutno imaju šest pobjeda i jedan poraz, a u sljedećem devetom kolu očekuje ih gostovanje u Županji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here