Vinkovčankama i druga pobjeda protiv đakovačkih odbojkašica!

0
1150

PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

VINKOVCI – ĐAKOVO 3:1

(26:24; 19:25; 25:15; 25:10)

Ponovo je volja rasporeda htjela da se u pretposljednjem jesenskom kolu sastanu Vinkovčanke i Đakovčane, očito dvije najbolje ekipe u ligaškom natjecanju. Pobjedom bi đakovačke odbojkašice praktički riješile pitanje pobjednika dok bi Vinkovčanke pobjedom uhvatile  ritam i održale korak u borbi za prvo mjesto. Osim toga, pred vinkovačkim odbojkašicama još je zaostala utakmica protiv Čepina u kojoj računaju na tri boda.

Tijek utakmice pokazao je da su ovo doista dvije najbolje ekipe na Istoku. U prvom setu vodila se izjednačena borba do posljednjega poena. Domaće igrače u završnici su pokazale više koncentracije i mirnoće u završnici tako da su slavile s 26:24. U drugom setu uslijedio je đakovački odgovor: boljom igrom Đakovčanke su izjednačile rezultat na 1:1.

I tada dolazi do pada gostujuće ekipe: Đakovčankama ništa nije polazilo za rukom, tako da u trećem i četvrtom setu nisu pružile gotovo nikakav otpor. Domaće su odbojkašice lagano dobile treći, a još lakše četvrti set za konačnu pobjedu 3:1. Podsjetimo, ovo je drugi susret ovih ekipa ove sezone, a Vinkovčanke su i u kup utakmici bile bolje.

Ovo je prvi đakovački poraz koji ih ostavlja na 27 bodova. Odbojkašice Vinkovaca s nova tri boda približile su su se vodećoj ekipi, ali u slučaju da pobijede u Čepinu mogle bi jesenski dio prvenstva završiti na prvom mjestu. Doduše, treba pričekati još posljednje jesensko kolo u kojem đakovačke odbojkašice dočekuju ekipu Kolonije, a VInkovčanke idu u goste u Valpovo.

Đakovo je nastupilo u sastavu: Iva Hodić, Dorotea Habijanec, Josipa Radoš, Barbara Mađarević, Matea Ćato, Nika Višević, Lucija Mrkić, Nikol Marošević, Marija Verhas, Lana Buršić, Ivna-Marija Ćorić, Petra Lukić. Trener: Dragan Božić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here