Nikad lakše do bodova u Belišću!

0
884

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

BELIŠĆE – ĐAKOVO 59:74

(15:24; 13:16; 16;19; 15;15)

Belišće – Dvorana Osnovne škole. Gledatelja: 100. Suci: Matej Grubišić (Slavonski Brod), Dino Barišić (Osijek) i Filip Lipovac (Slavonski Brod). Opunomoćenik HKS-a: Branimir Vasilj (Osijek).

BELIŠĆE: Funtak 9, Mikulić 6, Greganović 6, Weber 2, Mamić 4, Vincetić 8, Preglej 4, Đolić 7, Šarić 9, Gerber 4, Cerjak, Šimić. Trener: Mario Koprivnjak.

ĐAKOVO: Škrinjarić 15, Goluža, Dragić, Hajduković 19, Čupić 7, Letica, Franko Jurić 2, Petric, Marjanović 8, Turalija 8, Nikola Jurić, Hrkač 15. Trener: Marijan Petrović.

Uvijek su utakmice između Belišćana i Đakovčana bile neizvjesne i uzbudljive do samoga kraja u kojima su se gosti morali debelo namučiti ne bi li došli do pobjede. Međutim, Belišće više nije ono što je bilo proteklih godina, a Đakovčani su pokazali svoju snagu i već u prvoj četvrtini potvrdili da će bodovi u Đakovo. Utakmicu je s pet poena otvorio kapetan Antun Hrkač, a njemu se u završnici prve četvrtine pridružio mladi Jakov Marjanović ubacivši posljednja četiri poena. Na mali odmor gosti su otišli s respektabilnih plus 9 (24:15).

Kada se u drugoj četvrtini njima dvojici pridružio Stjepan Hajduković te Škrinjarić i Turalija razlika je porasla na plus 12. Belišćani su igrali koliko su mogli, ali to je bilo nedovoljno za ugrožavanje đakovačkoga vodstva. Na odmoru gosti su imali lijepu prednost 40:28.

Duža kluba gostiju bila je presudna u trećoj četvrtini. Listi strijelaca pridružili su se Neven Čupić i tada je bilo jasno da će gosti upisati pobjedu. U posljednjih deset minuta rutinski su đakovački košarkaši odigrali i mirno priveli utakmicu kraju.

U đakovačkim redovima najbolji strijelac bio je Stjepan Hajduković s 19 poena, Hrkač i Škrinjarić dodali su 15, mladi Marjanović osam koliko i centar Turalija, a Čupić je dodao sedam poena. Kod domaćina Funtak i Šarić po devet poena.

Ovo je peta đakovačka pobjeda (uz jedan poraz) koja ih i dalje drži na drugom mjestu. U sljedećem osmom kolu Đakovčani će u svojoj dvorani dočekati momčad Vinkovaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here