Satnička jesen: odličan – pet!

0
1869

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

  1. KOLO

RADNIČKI (M) – MLADOST (ĐS) 2:3 (1:3)

Mece – Igralište Mece. Gledatelja: 100. Sudac: Bruno Luketić (Vukovar). Pomoćnici: Kristijan Lovrić (Komletinci) i Dalibor Marinković (Vinkovci). Strijelci: 0:1 Bojanović (12.), 1:1 Martan (27.), 1:2 Bojanović (28.), 1:3 Svalina (37. – 11 m), 2:3 Marković (90.).

RADNIČKI (M): Bošnjaković, Bosak, Džanko, Vladić, Oroz (79. Hazenauer), Marković, Ranogajec, Rebrina, Sopjana, Martan. Trener: Darko Dundović.

MLADOST (ĐS): Rozić, Akrap, Jikić, Svalina, Branimir Barišić-Jaman, Grbeša, Domagoj Stipanović (84. Žulj), Bojanović, Bruno Barišić-Jaman (79 Vujanović), Kolak, Barišić. Trener: Damir Lelas.

Tek sada Satničani mogu u potpunosti razumjeti kakav su rezultat napravili pod vodstvom trenera Damira Lelasa. S 33 osvojena boda sigurno će završiti u samom vrhu i na proljeće će konkurirati za sam naslov prvaka. A tome je uvelike doprinijela i današnja pobjeda u Mecama protiv odlične momčadi Radničkoga. Jer tko njih pobjedi na domaćem terenu taj sigurno može računati na najviši plasman. A ovom pobjedom nogometaši Mladosti upisali su i prvu pobjedu u Mecama. A najzaslužniji za ovu pobjedu svakako je satnički petorka: Svalina – Kolak – Barišić – Bojanović – Domagoj Stipanović.

Nakon desetak početnih minuta ispitivanja snaga, prvu su zaprijetili gosti i odmah stigli u vodstvo. Igrala se 12. minuta, kada su gosti iskoristili visoki presing, nakon kojega su osvojili loptu, a Branimir Barišić-Jaman proigrao je Marija Bojanovića koji mirno šalje loptu pored golmana Bošnjakovića. Dvije minute kasnije zaprijetili su domaćini: u kontranapadu našao se Marko Vladić čini udarac brani i loptu izbacuje u korner satnički golman Marin Rozić. Minutu kasnije ponovo odlično reagira satnički golman koji brani udarac Sandra Martana i ponovo loptu izbacuje u korner. I u 19. zaprijetili su domaćini: povratnu loptu primio je Luka Marković, ali njegov udarac s ruba kaznenoga prostora brani golman Rozić. U 22. akcija Barišić – Grbeša završava udarcem posljednjega, ali domaći golman je na mjestu. U 27. minuti Radnički dolazi do izjednačenja. Udarac s tridesetak metara uputio je Sandro Martan, a lopta je završila iza leđa golmana Rozića. No, to nije poremetilo odličnu igru gostiju. Samo minutu kasnije Satničani ponovo vode. Domagoj Stipanović sjajno je ostavio loptu za Bojanovića koji s petnaestak metara pogađa malu mrežicu. Za 1:2. No, niti tu nisu stali Satničani: u 37. minuti Josip Džanko ruši  Domagoja Stipanovića u kaznenom prostoru, a sucu Bruni Luketiću nije preostalo ništa drugo nego pokazati na bijelu točku. A to je posao za Davora Svalinu. Ponovo siguran: golman u jednu, a lopta u drugu stranu. Za 1:3. U 39. nova prilika za goste: Stipanović i Barišić odigrali su dupli pas, Barišić puca ravno u golmana. Minutu kasnije Barišić je proigrao Nevena Gebešu koji sam izlazi pred golmana Bošnjakovića. Njegov udarac završio je na stativi.

U 50. minuti domaćini su krenuli prema satničkom golu. U 50. ubačenu loptu u kazneni prostor dočekao je Tin Rebrina, ali udarac glavom završava pored gola. Dvije minute kasnije Vladić puca s 20 metra, ravno u Rozića. U 60. minuti Satničani ostaju s igračem manje: Branimir Barišić-Jaman zaradi oje drugi žuti karton. Do kraja utakmice domaćini su krenuli na sve ili ništa. U 68.martan puca s 20 metara, ali ravno u satničkoga golmana., u 73. Vladić puca pored gola. Najbolju priliku domaćii su imali u 83. minuti kada je Teo Ranogajec izašao je sam pred golmana Rozića koji zbacuje loptu u korner. U 91. minuti domaćini smanjuju rezultat na 2:3. Ubačenu loptu iz kornera dočekao je Marković koji pogađa satničku mrežu. Do kraja susreta gosti su sačuvali minimalnu, ali više nego zasluženu pobjedu. Za ocjenu na polugodištu: odličan!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here