Odbojkašice po potvrdu jesenskoga naslova, košarkaši u Belišću, rukometaši love četvrtu pobjedu u nizu, Satničani na gostovanju u Mecama!

0
899

ĐAKOVAČKI SPORTSKI VIKEND

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

  1. KOLO – SUBTA, 13:30 sati

RADNIČKI (M) – MLADOST (ĐS)

Na terenima su ostali još samo članovi Međužupanijske nogometne lige Osijek – Vinkovci koji odrađuju 17. kolo (jedina liga s 18 klubova). Nogometaše Mladosti očekuje velik oiskušenje jer gostuju u Mecama kod uvijek neugodnoga Radničkoga. A domaćini se trenutno nalaze na petom mjestu, jedno mjesto ispod Satničana, i svakako da im je motiv pobjedom preskočiti svoga subotnjega protivnika. Međutim, i Mladost ima svoju računicu: eventualnom pobjedom i dalje bi ostali u samom vrhu i mogli bi zimski odmor iskoristiti za slaganje pobjedničke momčadi. No, poznato je da Mladost ili pobjeđuje (kod kuće) ili gubi (u gostima) što potvrđuje i njihova statistika (10 pobjeda i šest poraza). Ali, kako bilo, Satničani će ovu polusezonu zaključiti kao uspješnu.

* * * * * *

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

ĐAKOVO – SISAK

Tri uzastopne pobjede podigle su đakovačke rukometaše do visokoga petoga mjesta, a naravno da oni tamo žele ostati i nakon 12. kola. U Đakovo dolazi momčad Siska koja se trenutno nalazi na devetom mjestu s devet bodova. Dakle, protivnik po mjeri, za nova dva boda  i priključak samom vrhu. Ne treba zaboraviti da Đakovčani imaju jednu utakmicu manje, onu iz petoga kola protiv NEXE-a 2. Ona će se igrati na kraju prvenstva točnije 17. prosinca kada bi mogla stići još dva boda. Dakle, pred Đakovčanima je odlična jesenska polusezona.

* * * * * *

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

BELIŠĆE – ĐAKOVO

Ovo je slavonski košarkaški klasik. Međutim, Belišćani više nisu ono što su nekada bili, sada su „osuđeni“ na stari iskusni (pomalo istrošeni) dvojac Preglej – Đolić i grupu mladih još uvijek nepotvrđenih košarkaša. No, opreza nikada dosta, posebice kada se igra u Belišću. A Đakovčani više nemaju pravo na kiks jer su u četvrtom kolu upisali prvi poraz od Marsonije koja ove godine želi naslov prvaka. Uglavnom, uvijek zanimljive utakmice u kojima su u posljednje vrijeme Đakovčani imali više uspjeha. Pa neka tako ostane i u subotu!

* * * * *

PRVA B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO – SUBOTA, 16:00 sati

ĐAKOVO – FERIVI VIŠNJEVAC

Đakovačke odbojkašice gaze sve pred sobom. U osam su kola ostvarile isto toliko pobjeda i na prvom su mjestu s 24 boda, četiri više od Ferivi Višnjevca. A upravo ta ekipa u subotu stiže u Đakovo. Dakle, prilika za povećanje bodovne razlike je tu, Đakovčanke su u odličnoj formi, imaju odličnoga trenera Dragana Božića koji će svakako znati motivirati svoje igračice za još jednu odličnu odbojkašku predstavu. I naravno, pobjedu domaće ekipe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here