U nastavku Đakovčani dodali malo gasa za visoku pobjedu!

0
607

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – POŽEGA  82:58

(18:16; 15:15; 30:17; 19:10)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci. Fran Stefan Andrić (Osijek), Đorđe Maksimović (Vukovar) i S. Ćosić (Osijek).

ĐAKOVO: Škrinjarić, Garvanović, Dragić 11, Hajduković 21, Čupić 11, Letica, Franko Jurić 3, Davidović 1, Marjanović 4, Turalija 8, Petric, Hrkač 22. Trener: Marijan Petrović.

POŽEGA: Zelenika, Plešić 13, Hofman 24, Kojanović, Fritzenschaft, Miletić, Romić 3, Jozić, Abramović 6, Bušić 9, Štivičić 2, Milevoj. Trener: Dario Rich.

Nakon šokantnog poraza u Slavonskom Brodu teško je bilo motivirati đakovačke košarkaše da protiv Požege „ginu“ od prve minute jer razlika u kvaliteti više je nego očita. Tako su đakovački ljubitelji košarke u Nastavno sportskoj dvorani osuđeni gledati košarku u nižoj brzini. Doduše, jedino je gostujući trener Dario Rich davao dodatnu energiju utakmici jer je bio vrlo aktivan u razgovoru sa sucima, delegatom, zapisničarkom, svojim i protivničkim igračima.

A prvo poluvrijeme utakmice proteklo je u doista uspavanci u kojoj su se i jedni i drugi trudili pokazati što manje: tehničke pogreške, loša selekcija šuta, teški promašaji, promašeni ziceri. Domaći trener Petrović dao je priliku mlađim igračima tako da je razumljiva slabija igra, a gosti su svoje limite pokušali nadoknaditi borbenošću i skokovima u napadu (i to im je u prvih dvadeset minuta išlo jako dobro). O kakvom se prvom poluvremenu radi najbolje svjedoči rezultat 33:31 za domaćine. Da ne bi bilo zabune, nije se radilo ni o kakvoj „atomskoj obrani“.

I kada su se Đakovčani malo uozbiljili, kada su Hajduković i Hrkač povezali dva uspješna šuta domaćini su otišli na dvoznamenkastu prednost. U zadnjih deset minuta razlika se povećavala sve do konačnih plus 24.

U đakovačkim redovima najzapaženiji Stjepan Hajduković (21) kod kojega se još uvijek vidi mladenačka želja za igranjem košarke i Antun Hrkač koji je, doduše, potrošio dosta šuteva na 22 postignuta poena.

Ovo je treća đakovačka pobjeda (uz jedan poraz). U sljedećem šestom kolu protiv Škole košarke Vrijednosnice Osijek Đakovčani opet igraju u svojoj dvorani. Utakmica se igra u srijedu u 21:00 sati.

Pogledom na tablicu u vodstvu je Marsonia s četiri pobjede, čak četiri momčadi imaju omjer 3 pobjede i jedan poraz (Đakovo, Borovo, Vinkovci i Belišće.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here