Andrej Kedveš europski prvak!

0
502

NOVI USPJEH ANDREJA KEDVEŠA na EUROPSKOM PRVENSTVU U KICKBOXINGU

Obitelj Kedveš iz Širokoga Polja svakako će kraj ove 2022. godine posebno pamtiti jer su u svojim prostorima morali napraviti mjesta za dvije medalje svojih sinova: prije mjesec dana mlađi sin Karlo donio je medalju sa Svjetskoga juniorskoga prvenstva u kickboxingu, a ovaj vikend novu medalju osvojio je Andrej Kedveš. i još jedan uspjeha njegovoga trenera Danijela Šimundića.

Naime, Andrej Kedveš ovaj je tjedan (12. – 16. studeni) u turskoj Antalyji sudjelovalo na Europskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu. Kedveš je u kategoriji do 71 kilogram u konkurenciji 15 boraca osvojio titulu europskoga prvaka ostvarivši tri uvjerljive pobjede. Đakovački borac bio je prvi nositelj turnira, a to mjesto ostvario je dosadašnjim rezultatima: dvostrukim osvajanjem drugoga mjesta na posljednja dva svjetska prvenstva. Taj status omogućio mu je da u osmini finala bude slobodan. U prvoj borbi Kedveš je pobijedio Litvanca Minduagasa Marauskasa. Nakon ravnopravne borbe u prvoj rundi, đakovački je borac dominirao u preostale dvije i potpuno zasluženo plasirao se u polufinale. Meč protiv ukrajinskoga borca Oleksandra Ukrainetsa, prekidom u trećoj rundi. Naime, glavni sudac meča, zbog velikoga krvarenja, bio je primoran prekinuti meč.

U finalnom meču, protiv poljskoga borca Kamila Dychale, Kedveš je ostvario pobjedu i tako se, nakon dvije titule viceprvaka svijeta, okitio i titulom europskoga prvaka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here