Baranjci nanijeli Dračicama drugi prvenstveni poraz!

0
1034

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

BARANJA-BELJE – DRAČICE 3:2 (2:0)

Beli Manastir – Gradski stadion Beli Manastir. Gledatelja: 150. Sudac: Nikola Dendis (Našice). Pomoćnici: Antun Bošnjak (Harkanovci) i Domagoj Pavlović (Velimirovac). Strijelci: 1:0 Dorotić (13.), 2:0 Dorotić (18.), 2:1 Vidaković (73.), 3:1 Barić (80. – 11 m), 3:2 Vidaković (90.).

BARANJA-BELJE: Kerovec, Šisl, Jularić, Mirković, Bilić, Matijević (86. Dominik Romanović), Čačić (83. Mislav Romanović), Dorotić, Balukčić, Barić. Trener: Dejan Berger.

DRAČICE: Čolić, Tadić, Tilli, Kokalović (46. Đurđević), Degmečić, Kajba (68. Vidaković), Grgačević, Mihael Pongračić, Rotim (83. Šarčević), Kušević, Andričić (72. Lucijanić). Trener: Goran Uzelac.

Svaki niz ima svoj početak i kraj. Dračičani su, nažalost, u Belom Manastiru prekinuli niz pozitivnih rezultata i tako upisali drugi prvenstveni poraz. No, i pobjede i porazi sastavni su dio sporta tako da Dračičani ne moraju biti previše tužni jer Baranjci su odlična momčad posebice na domaćem terenu. A to su domaćini potvrdili već u prvih dvadeset minuta kada su postigli dva pogotka i tako usmjerili utakmicu na svoju stranu. U 13. minuti Dejan Dorotić prvi puta treće gostujuću mrežu da bi drugi pogodak isti igrač postigao u 18. minuti. Tada se činilo da bi Dračičani mogli doživjeti i teži poraz, ali do odmora rezultat se nije mijenjao. Igralo se većinom na sredini terena, domaćini zadovoljni postignutim vodstvom, a Dračičani nikako nisu našli način kako ugroziti domaćega vratara Gorana Kerovca.

Međutim, u nastavku utakmice Dračičani preuzimaju terensku inicijativu, imaju veći posjed lopte, a domaćini su čuvali stečenu prednost. Trener Dračica Goran Uzelac u 68. minuti povukao je potez utakmice u igru uvodeći Mislava Vidakovića koji nakon samo pet minuta provedenih u igri smanjuje rezultat na 1:2. U jeku gostujućih napada, Baranjci su krenuli u kontranapad i nakon pomalo nespretne intervencije dračičkih stopera u kaznenom prostoru srušen je Despot Matijević, a sudac Dendis pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Leonard Barić. I kada se činilo da će rezultat ostati 3:1, u posljednjoj minuti susreta Mislav Vidaković postiže drugi gostujući pogodak čime je barem na trenutak vratio nadu da Dračičani mogu izbjeći poraz. Međutim, više nije bilo vremena za organizirane napade tako da je domaća obrana sačuvala minimalnu pobjedu.

Treba istaknuti da je utakmica protekla i fer i prijateljskom ozračju što potvrđuje i činjenica da sudac Nikola Dendis nije imao potrebu dijeliti javne opomene.

Dračičani unatoč porazu ostaju i dalje na visokom trećem mjestu s 27 bodova. U pretposljednjem 14. jesenskom kolu Dračice će na svom terenu dočekati momčad Omladinca iz Petrijevaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here