Šahistice Đakovo Lim-monta povratnice u prvu ligu!

0
1142

DRUGA HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA – ŽENE

U Dubrovniku se od petka do nedjelja (28. do 30. listopada) natjecalo osam drugoligaških šahovskih ekipa u okviru Druge hrvatske šahovske lige. Ovaj turnir igran u pet kola bio je kvalifikacijski jer su se prve dvije ekipe plasirale u Prvu A šahovsku ligu. Nakon trodnevnoga natjecanja nove prvoligašice postale su šahistice Đakovo Lim-monta i Siska. Đakovčanke su osvojile prvo mjesto sa osam bodova, Siščanke su imale sedam, a treba napomenuti da je đakovački šah predstavljao i drugi klub – Šahovski klub Dama koji je na kraju završio na četvrtom mjestu sa šest bodova.

Šahistice Đakovo Lim-monta su se nakon godinu dana stanke ponovo vratile u elitni razred hrvatskoga šaha. One su ostvarile četiri pobjede: Jelsa 4:0; Dama 2,5:1,5¸Sisak 3:1, Vladimir Gortan 4:0) i jedan poraz (Caissa Zagreb 1,5;2,5.

Najuspješnije đakovačke šahistice bile su Zal Urh (prva ploča) i Rajna Šargač (druga ploča) jer su obje iz pet partija osvojile 4,5 boda. Na trećoj ploči Brigita Štadler osvojila je 3,5 boda, a Josipa Aščić na četvrtoj je osvojila 2,5 boda.

Druga đakovačka ekipa ŠK Dama također je imala realne ambicija uhvatiti jedno od prva dva mjesta koje vode u elitno društvo. „Dame“ su ostvarile tri pobjede (Vladimir Goratn 3,5:0,5; Duborvnik 3,5:0,5; Slavonac Gradište 1,5:2,5).

Najbolje partije pružila je Sara Jačimović (prva ploča) s 3,5 boda iz pet partija, Marina Videković (druga ploča) i Nada Zečević (četvrta ploča) iz četiri meča osvojile su 2,5 boda, Šima Raguž osvojila je dva boda iz tri partije, a kapetanica Ivanka Raguž 1,5 bod iz četiri partije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here