Uskoro i braća Sinković na Jošavi?!

0
727

ZANIMLJIVA PREZENTACIJA VESLAČKOGA I KANU SPORTA NA JEZERU JOŠAVA

Izvor: Službena stranica Grada Đakova (Tekst i foto: Maja Muškić)

Na jezeru Jošava danas je (nedjelja, 16. listopada) održan ogledni trening veslačkog i kajak kanu sporta na kojem su sudjelovali veslači i veslačice te predsjednik VK „Iktus“ Osijek Boris Popadić, kajakaši i kanuisti te predsjednica Kajak kluba „Belišće“ Roberta Arsenić, rekreativci kanuisti i kajakaši sportsko rekreacijskog kluba „Baraber extreme team“ Belišće, veslačice i veslači Sportsko – veslačke udruge Đakovo, predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Ćurković, glavni tajnik Branko Lovrić, predsjednik Odbora za maraton pri Europskoj federaciji Ruud Heijselaar i drugi. Trening su pratili i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i njegov zamjenik Antun Galić.

Cilj oglednog treninga je promocija i popularizacija vodenih sportova na širem području Đakovštine kao i uvid u uvjete koje pruža jezero Jošava, u smislu realizacije programa treninga, priprema, kampova, natjecanja veslačkog i kajak kanu sporta, ali i mogućnost pretvaranja jezera Jošava u trening i natjecateljski centar Hrvatskog veslačkog saveza i Hrvatskog kajak kanu saveza.

Prije početka treninga prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić zaželjevši im dobrodošlicu u naš grad. Glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, ujedno izaslanik župana Ivana Anušića, kazao je kako je riječ o projektu od izuzetnog sportskog značaja za Grad Đakovo i Županiju.

Nazočnima su se još obratili gore spomenuti Marko Ćurković i Branko Lovrić. Predsjednik Sportsko-veslačke udruge Đakovo Ivan Gurdon govorio je o uvjetima koje jezero Jošava pruža za ovakav tip sporta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here