Đakovčankama prvi bodovi protiv Iločanki!

0
1206

TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – ILOK 36:12 (19:5)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Stjepan Vinković (Vinkovci) i Vanessa Lučić (Ivankovo). Delegat: Bruno Androš (Osijek).

ĐAKOVO: Lucija Petric, Eva Nikolić, Lucija Duvnjak, Nela Jukić, Ana Ernješ 4, Mia Čotić 1, Leonarda Matijević 7, Leonarda Vinković 5, Lorena Dorotić, Ela Đelatović 10, Kiara Petric 9. Trenerica: Danijela Matijaković.

ILOK: Ria Osvald, Leona Bašić 1, Tonka Mihelić, Antea Faletar, Marija Bašić 2, Marija Faletar 2, Josipa Marget 1, Gabrijela Faletar 2, Kristina Kujundžić-Vrček, Natalija Činčurak, Valentina Vagala 3, Antea Groznica 1. Trenerica: Antonija Kraljević.

Đakovačke su rukometašice upisale svoju prvu pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu. Nakon druge odigrane utakmice stigle su do bodova i to više nego zasluženo. Doduše, treba uputiti i simpatije gošćama iz Iloka koje su prvi puta gostovale u Đakovu i koje se nalaze na svojim rukometnim počecima.

Treba reći da su Đakovčanke od samoga početka bile bolje, u osmom minuti već je bilo 6:1  da bi u 16. doaće igračice otišle na velikih 11:1. Do odlaska na odmor gošće su postigle još četiri gola tako da je rezultat bio 19:5.

I u nastavku vidjeli smo domaću dominaciju. Iz minute u minutu razlika je rasla na đakovačku stranu, a utakmica je završila s velikih 24 gola prednosti. No, ponovima Iločanke se prvi puta natječu u trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi Istok i zato ih ovaj rezultat ne treba obeshrabriti. A đakovačke rukometašice natavljaju svoj put na tri kolosijeka: onom seniorskom i U – 14  Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi.

U đakvoačkim redovima već tradicionalno najbolji strijelac Ela Đelatović s deset pogodaka, a odlično su joj asistirale Kiara Petric s devet i dvije Leonarde – Matijević sa sedam i Vinković s pet golova.

Đakovčanke su upisale prva dva boda i trenutno se nalaze na petom mjestu, a u sljedećem kolu očekuje ih gostovanje u Vinkovcima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here