Mario Drga i Luka Pecnik riješili Gašinčane!

0
1504

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

SLAVONIJA (P) – HOŠK 3:0 (2:0)

Punitovci. Igralište: Punitovci. Sudac: Tomislav Rupčić (Osijek). Pomoćnici: Valentino Barišić (Đakovo) i Ivica Lukić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Drga (12.), 2:0 Pecnik (45.), 3:0 Drga (55.).

SLAVONIJA: Hrvoje Stipanović, Marošević (78. Ivan Stipanović), Štigler (65. Burek), Uzurov (9. Matković), Bjelobrk, Drga, Radak, Bošković, Drmić (86. Šuvarić), Škorvaga, Pecnik (81. Poljarević). Trener: Tibor Novotni.

HOŠK: Grubešić, Iletić, Danijel Rac, Totić (73. Kusulja), Ilijov (56. Ivica Rac), Hodak, Svalina, Hrgić, Vranić, Zeko, Kust (17. Vomš). Trener: Stjepan Milković.

U Punitovcima su se sastale dvije momčadi željne nadigravanja. Prvu pravu priliku domaćini su pretvorili u vodstvo. Ubačena je lopta s lijeve strane, gostujuća obrana je pogriješila i to odmah kažnjava Mario Drga. Nažalost, pri toj akciji ozlijedio se gostujući kapetan Kust koji je napustio teren i završio u bolnici.

Gosti su prvi puta zaprijetili preko Danijela Raca koji je iskosa sam izašao pred domaćega golmana, ali Hrvoje Stipanović bio je uspješniji od gašinačkoga napadača. Nakon toga, uslijedila je prilika domaćina. Mario Drga sam je izašao pred gostujućega golmana, ali Grubešić je obranio udarac i tako spriječio domaće povećanje vodstva. Na kraju prvoga poluvremena ipak su domaćini došli do drugoga pogotka. Ponovo je ubačena lopta s desne strane, gostujuća obrana krivo je procijenila let lopte, na pravom se mjestu našao Pecnik koji ubacuje loptu u mrežu. U sudačkoj nadoknadi gosti su imali najbolju priliku. Na ubačenu loptu s desne strane malo je zakasnio Danijel Rac.

U nastavku utakmice domaćini su krenuli puno bolje. Drmić je promiješao gostujuću obranu, prošao je četvoricu protivnika, pucao je u suprotni kut, ali golman Grubešić bio je na mjestu. Točku na „i“ u 55. minuti stavio je drugim pogotkom Mario Drga. Izbjegao je zaleđe, sam izašao pred gašinačkoga golmana i mirno poslao loptu pored njega, za 3:0. Nakon toga, bilo je još prilika za pogotke, ali mreže su ostale netaknute. Najizglednije za goste imali su Hodak i Rac, dok su za domaćine promašili Drmić i Radak.

Sve u svemu, prema prikazanome, zaslužena pobjeda Slavonije koja je s nova tri boda stigla na drugo mjesto, sa samo dva boda manje od vodećega Hajduka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here