Igor Budiša podnio ostavku i postao trener Međimurja!

0
1767

ĐAKOVO CROATIA OSTALA BEZ TRENERA

Posao svakoga novinara jest pratiti i pisati o rezultatima i događajima vezanim uz sportske klubove, ali isto tako, pratiti događanja na društvenim mrežama. Tim redom neugodno nas je iznenadila vijest na portalu e međimurje da je Igor Budiša preuzeo seniore Međimurja. Naime, tamošnji drugoligaš nalazi se u nezavidnoj situaciji jer nakon šest odigranih kola ima samo tri boda i nalazi se na posljednjem mjestu. Tim povodom Međimurci su već promijenili dva trenera: nakon Ivice Salomuna i Zorana Ivančića Igor Budiša postao je treći trener koji će sjediti na klupi drugoligaša.

Ali, ova vijest poprilično je iznenadila jer Budiša je tek ovo ljeto stigao u klub, kao trener vodio je momčad u samo šest, doduše, ostvario je pet poraza i samo jednu pobjedu te se i Đakovo Croatia trenutno nalazi na posljednjem mjestu sa samo šest bodova. Da ne bismo kalkulirali i nagađali, nazvali smo sada već bivšega trenera Budišu koji nam je u telefonskom razgovoru rekao: „Žao mi je što sam napustio Đakovo Croatiju, ali kod mene su prevladali sportski motivi jer ipak je Međimurje drugoligaš, klub u višem rangu i za mene je to bio izazov Vjerujem u svoj rad i siguran sam da će on dati rezultata. Žao mi je što nas rezultat nije popratio, ali uvjeren sam da će i on doći. Moja je pogreška što sam u klub došao neposredno prije početka prvenstva, nisam dovoljno poznavao igrače i njihove mogućnost, zatekao sam igrački kadar kakav je formiran tijekom ljeta i jednostavno to su razlozi rezultata kakvoga smo ostvarili. Isto tako moram reći da sam u klubu imao odlične uvjete, suradnike i igrače i da tu ne bih ništa mijenjao. Jednostavno, u Đakovu su me primili kao da sam domaći trener i na tome se svima zahvaljujem. Preda mnom su novi sportski izazovi, a Đakovo Croatiji doista želim puno uspjeha i sa sigurnošću ću potvrditi da će i rezultati doći. Još jednom hvala svima na korektnoj suradnji, zaključio je sada već bivši trener Đakovo Croatije.

A tko će biti novi trener teško je u ovom trenutku reći. Na redu je uprava kluba koja treba pronaći rješenje kako izaći iz ove rezultatske krize. Već u nedjelju je na rasporedu sedmo kolu u kojem Đakovčani idu na teško gostovanje u Ivankovo. Prema svemu sudeći, u Ivankovu momčad će voditi sadašnji Budišin pomoćnik Stjepan Bošković koji već ima iskustva u radu sa seniorskom momčadi jer je jednu polusezonu bio trener kada je iz kluba otišao Hrvoje Bušić.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here