Završnica prvoga dijela presudila Đakovčanima!

0
997

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

POŽEGA – ĐAKOVO 31:27 (19::14)

Požega – Dvorana Tomislav Pirc. Gledatelja: 100. Suci: Matija Cingesar i Matej Pavlović (Varaždin).

POŽEGA: Banovć 4, Sesar, Ćosić 1, Polanec 2, Glasnović 1, Gotal 9, Antunović 9,  Grgurić 4, Barišić, Sertić, Zeljko, Vlašić, Novinc, Markanjević, Cota, Janjić, Trener: Filip Bešlić.

ĐAKOVO: Davidović, Žganjer, Sivak 1, Jarčević, Ivanković3, Žulj 4, Baričević 4, Rinčić, Mario Goluža 2, Klepo, Kolar, Relatić, Vuković 7, Pavlović 1, Dino Goluža, Vulić 7- Trener: Domagoj Perlić.

Slavonski derbi u Požegi zasluženo je pripao domaćinima koji su imali više raspoloženih igrača prije svega Gotala i Antunovića koji su postigli po devet pogodaka i za đakovačku obranu bili gotovo neuhvatljivi.

Đakovčani su dobro otvorili utakmicu, golovima Baričevića i Vukovića poveli 2:0, ali su domaćini odmah uhvatili rezultatski priključak. Do 18. minuti đakovački su rukometaši stalno imali plus 1 da bi u 19. minuti domaćini po prvi puta došli do vodstva od dva gola (11:9). I sve je za Đakovčane dobro izgledalo do 25 minute kada je rezultat na semaforu glasio: 14:13. I tada igrači trenera Domagoja Perlića padaju u „crnu rupu“: Požežani za samo pet minuta postižu pet golova, a gosti samo jedan za konačan rezultat na poluvremenu 19:14. To je bilo ključnih pet minuta koje Đakovčani u nastavku više nisu mogli sustići.

A u drugom poluvremenu rukometaši Požege iskusno su čuvali stečenu prednost, u pojedinim trenucima imali i plus 7 (21:14), a kakva-takva nada za rezultatskim priključkom pojavila se u 39. minuti kada Đakovčani dolaze na minus 3 (18:21). Međutim, tada domaći trener uzima minutu odmora, Požežani su se posložili i za samo tri minute ponovo pobjegli na 25:19. Do kraja utakmice đakovački rukometaši više nisu imali snage za preokret tako da domaćini rutinski dolaze do svoje prve pobjede.

U đakovačkim redovima ponovo najbolji Ivan Vulić i Filip Vuković sa sedam postignutih pogodaka, Josip Žulja dodao je četiri, a Matej Ivanković 3. Kod gostiju već spomenuti dvojac Vilim Gotal i Marko Antunović s devet golova.

S dva boda Đakovčani su pali na deveto mjesto, a u subotu ih očekuje novo iskušenje. U Đakovo dolaze stari znanci iz Slatine, momčad koja je u prva dva kola upisala obje pobjede.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here