Đakovčani teškom mukom u sljedeći krug kupa!

0
477

KOŠARAŠKI KUP „KREŠIMIR ĆOSIĆ“ REGIJA ISTOK

 OSIMINA FINALA

ĐAKOVO – ŽUPANJA 50:48

(10;10; 9:13; 21:16; 10:9)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Marija Kelava (Đakovo), Mirko Arsenović (Vukovar) i Đorđe Maksimović (Vukovar).

ĐAKOVO: Škrinjarić 13, Dragić, Češkić, Čupić 3, Letica 2, Jurić 4, Davidović, Mihovil Češkić, Marjanović, Turalija 13, Hrkač 10, Karlović 5. Trener: Marijan Petrović.

ŽUPANJA: Bilić 8, Mitrović 11, Katić, Soljačić 8, Ilija Benković, Bošnjak, Mićanović 13, Fitozović, Vuković 8, Ilijas Benković. Trener: Sanjin Kalaica.

Jao! Doista je teško pisati o košarci nakon svih trauma koje je Hrvatska kao košarkaška nacija (citaj: nekada davno) doživjela na nedavno završenom Europskom prvenstvu u košarci. Ali, eto ima još košarkaških fanatika koji vole košarku, treniraju i igraju naravno na nižim razinama.  A ima i košarkaških novinara-fanatika koji u srijedu navečer udobnost trosjeda zamijeni dvoranom kako bi izvijestili svoje čitatelje o kup utakmici natjecanja koje nosi ime pokojnoga Krešimira Ćosića. Ali, moram priznati da sam dobrano vrijeme skratio u razgovoru s prijateljem kojega dugo nisam vidio.

Trener Marijan Petrović utakmicu je krenuo sa standardnom petorkom: Škrinjarić – Češkić – Turalija – Hrkač – Karlović koja prije nekoliko mjeseci po treći puta nije uspjela proći kvalifikacije za Prvu košarkašku ligu. Na klupi su sjedili povratnici iz Mađarske: dva devetnaestogodišnjaka Jakov Marijanović i Franko Jurić kao i ostatak momčadi: Čupić,     

A Županjci su u Đakovo stigli s novim (starim) iskusnim trenerskim liscem Sanjinom Kalaicom koji je u prvom poluvremenu utakmicu držao u egalu.

Đakovčani su dobro krenuli u susret i poveli 7:0, ali Vuković i Mićanović vraćaju rezultat u egal. U prvoj četvrtini niti jedni niti drugi nisu mogli pogoditi vanjski šut tako da je nakon prvih deset minuta rezultat bio mršavih 10:10. Niti druga četvrtina nije ponudila bržu i agresivniju košarku, ali gosti su iskoristili đakovačku uspavanost i s nekoliko uzastopnih poena došli po prvi puta u vodstvo te na veliki odmor otišli s vodstvom 23:19.

Treća četvrtima protekla je u boljoj igri domaće momčadi koja je na mali odmor otišla s minimalnim vodstvom 40:39. Do samoga kraja utakmica je bila otvorena što se tiče pobjednika. U završnici utakmice koševima Škrinjarića (7) i Turalije (2) Đakovčani su došli do minimalne pobjede koja ih odvodi u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića Regije Istok.

Što reći na kraju? Maleni broj koševa govori o slabom napadačkom učinku, ali to i nije za zamjeriti jr i jedni i drugi odigrali su prvu utakmicu nakon provedenih priprema.

Kup Regije Istok ove će se godine igrati po novom modelu. U četvrtfinalnim mečevima dobit ćemo polufinaliste koji će 1. i 2. listopada igrati polufinale i finale u Đakovu. A da bi došli do polufinala Đakovčani će se u sljedećem kolu sastati s pobjednikom susreta Požega – Košarkaška akademija Osijek.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here