Leonardi Drmić i Oskaru Schleisu medalje!

0
816

TRAIL SOVSKO JEZERO

Da će se atletske utrke održavati na Sovskom jezeru malo tko bi očekivao, ali i to se dogodilo u subotu 10. rujna 2022. godine. A gdje se nalazi i što kaže legenda o nastanku ovoga jezera, doznali smo od trenera Zvonka Karolija koji je danas tamo nastupao sa svojim mladim atletičarima.

Legenda o nastanku Sovskoga jezera kaže da ga je isplakala sestra Danica jer su njena braća Petar i Jakob bili užasno zli ljudi. Prema drugoj legendi, jezero je dobilo naziv po sovama. Zovu ga i Modrim okom Slavonije. Čarobno Sovsko jezero nalazi se na šumovitim sjevernim padinama Diljam a oblikom i tamno-zelenom bojom koja se na trenutke prelijeva u modru, podsjeća na oko. Jezero je veličine oko 3600 kvadratnih metara, maksimalna dubina je od 8 do 10 metara.

A upravo kako bi sačuvali Sovsko jezero organiziraju se različite manifestacije koje bi ukazale na ljepotu ovoga prirodnoga bisera. Tako su atletičari nastupali na prvom Trailu, a na njemu su nastupali i članovi Atletskoga kluba „SLA Ante Perić“ iz Đakova. U kategoriji prvih i drugih razreda osnovnih škola drugo mjesto osvojila je Leonarda Drmić. U istoj utrci treće mjesto pripalo je Oskaru Schleisu. Osim ovih dvoje mladih đakovačkih atletičara Bruna Drmić osvojija le četvrto mjesto, a svoju prvu utrku istrčala je Alisa Schleis.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here