Osječanima sve nagrade!

0
592

DRUGI DAN PRVOGA NOGOMETNOGA TURNIRA „ĐAKOVO IGRAJ 2022.“

Nakon subotnjih nastupa mladih igrača rođenih 2012. i 2013. godine na Nogometnom turniru „Đakovo igraj 2022.“ kojega organizira HNK Đakovo Croatia, nedjelja je bila rezervirana za nešto starije igrače – one rođene 2010. i 2011. godine. Nakon odigranih mečeva po grupama, uslijedilo je otvaranje turnira. Nadahnutim govorom turnir je otvorio dopredsjednik HNK Đakovo Croatia Petar Ćurić.

                    Turnir je otvorio Petar Ćurić, dopredsjednik HNK Đakovo Croatia

O nedjeljnoga jutra pa sve do večeri na Stadionu Đakovo izmjenjivale su se momčadi podijeljene u četiri skupine. U skupini „A“ nastupali su: Željezničar iz Slavonskoga Broda, Đakovo Croatia II, Omladinac Đakovački Selci, Vukovar 1991. II i Šokadija iz Strizivojne.

                                           Stariji pioniri HNK Đakovo Croatia II

Skupinu „B činili su: Hypo LImač iz Osijeka, Grafičar Vodovod, Dinamo Vidovci i Borac Kneževi Vinogradi.

U skupini „C“ igrali su: Osijek, Vukovar 1991. I, Radnički iz Županje i Posavina iz Velike Kopanice.

U posljednjoj D skupini bili su: Đakovo Croatia I, Belišće, Olimpija iz Osijeka i Šokadija iz Starih Mikanovaca.

Nakon četvrtfinalnih susreta najviše uspjeha i plasman u polufinale ostvarili su: Željezničar iz Slavonskoga Broda, Grafičar Vodovod, Osijek i Radnički iz Županje. Obje momčadi Đakovo Croatije ispale su u četvrtfinalu. Đakovo Croatia I poraženo je od Željezničara iz Slavonskoga Broda dok je Đakovo Croatia II izgubilo od Radničkoga iz Županje.

                                      Stariji pioniri HNK Đakovo Croatia I

U prvom polufinalnom susretu Grafičar Vodovod bio je bolji od Željezničara rezultatom 3:0, a u drugom Osijek je slavio protiv Radničkoga 2:0. U borbi za treće mjesto Graničar je bio bolji od Željezničara (2:0), a u finalu Osijek je potvrdio ulogu favorita protiv Grafičar Vodovoda. Rezultat je bio 3:0.

Na kraju turnira dodijeljene su i pojedinačne nagrade. Sve tri pojedinačne nagrade otišle su u pobjedničke ruke – nogometaša Osijeka. Najbolji igrač turnira je Franko Vidović (Osijek), najbolji strijelac je Marko Tomić (Osijek), a najbolji golman je Patrik Čekeliš (Osijek). Mladi osječki golman dugo će pamtiti ovo natjecanje jer je uz prigodni pehar dobio i golmanske rukavice s potpisom golmana Ivana Nevistića.

Posebna nagrada za fair play pripala je momčadi Željezničara iz Slavonskoga Broda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here