Đakovčani u nastavku dodali “gas”!

0
1297

NOVA PROVJERA ĐAKOVAČKIH RUKOMETAŠA

ĐAKOVO – VALPOVKA 30:25 (15:14)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja:50. Suci: Nikola Knežević i Dalibor Tunuković (Vrpolje).

ĐAKOVO: Kolar, Rinčić, Sivak 1, Vulić 4, Vuković 4, Žulj, Ivanović 3, Žganjer 5, Perić, Davidović, Relatić, Šakić, Jakobović 1, Manuel Relatić, Tribuljak, Pavlović 6, Mario Goluža 4, Dino Goluža 2. Trener: Domagoj Perlić.

VALPOVKA: Kuna, Parat 3, Markota 6, Ivanovaac, Ostajmer, M. Tisucki 1, Pepić, Kolar, Punda 5, Stojić 2, L. Tisucki 3, Sobol 2, Kos, Jurković 1, Harambašić 2. Trener: Bajer.

Đakovački rukometaši nastavljaju s odigravanjem pripremnih utakmica. Nakon NEXE-a 2 i Spačve na red su stigli mladići iz Valpovka. U zelenim dresovima pojavila su se i dva dobro poznata đakovačka imena – golman Filip Ostajmer i Josip Punda koji brane boje Valpovke.

Ove dvije momčadi jako se dobro poznaju što potvrđuje i tijek utakmice u prvom poluvremenu. Naime, niti jedna momčad nije ostvarila veću prednost od dva gola. U prvih petnaest minuta susreta, Valpovčani su imali prednost od jednoga do dva gola, da bi u završnici Đakovčani poveli, također najčešće s jednim ili dva gola. Tako je momčad trenera Perlića na odmor otišla s minimalnim vodstvom 15:14.

Golovima Marija Goluže i Filipa Vukovića Đakovčani su otvorili drugo poluvrijeme i poveli 17:14 da bi ubrzo domaćini otišli na plus 5 (20:15) i to je bio znak da će pobjeda ostati u Đakovu. Valpovčani su sredinom drugoga dijela još jednom zaprijetili pri rezultatu 22:20, ali u završnicu susreta Đakovčani su ušli odlučni da susret riješe u svoju korist. I tako je bilo . Na kraju plus 5 pokazao je realan odnos snaga.

U đakovačkim redovima najbolji strijelac bio je Pavlović sa šest pogodaka, Žganjer je dodao pet, a trojica igrača po četiri su se puta upirala u listu strijelaca: Vulić, Vuković i Mario Goluža.

Kod Valpovčana najbolji strijelci bili su Markota sa šest i i „Đakovčanin“ Josip Punda s pet pogodaka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here