Naslov Crnim Gujama, kod djevojaka najbolje Varaždinke, Osječani dominantni kod kadeta, Bjelovarčani najbolji početnici!

0
655

STREETBALL ĐAKOVO 2022.

Članovi Košarkaškoga kluba Đakovo i ove su subote (21. kolovoza) odradili odličan posao u organizaciji 3X3 turnira ulične košarke. Cijeli petak, dan prije turnira, organizatori su pogledavali prema nebu prizivajući povoljnu prognozu Zorana Vakule, prvoga hrvatskoga prognostičara. No, organizatori su prpremili i alternativnu varijantu da se turnir odigra i u dvorani.

A sve je dobro počelo u jutarnjim satima kada su se na terenu našle momčadi mlađih dobnih skupina.

U kategoriji početnika nastupilo je pet momčadi. Prvo mjesto pripalo je KK Borik iz Bjelovara (Repalust, Bukovčan, Radić, Laić) koji su u finalu bili bolji od đakovačke momčadi Team Galaxy (Kšan, Unterajner, Unterajner, Dadić). Trećeplasirana momčad je „Nije bitno“ koja je nastupila u sastavu: Kordić, Plavčić, Mikić.

U kategoriji mlađih kadeta za titulu pobjednika borilo se šest momčadi: Kumovi, Groblini, Rew Egg Wariors, Tri i po šutera, Radnik (Križevci) i Mlinari (Osijek).

Osječani „Tri i po šutera“ osvojili su prvo mjesto (Mastanjević, Marijanović, Pleša, Ćosić).

Kategorija kadeta bila je najbrojnija. Čak osam sastava tražilo je „put do sreće“ Pčelice (Osijek), Kaos (Osijek), Goats, Komšiluk 2, JKSE (Mađarska), Marsa (Slavonski Brod), Barišićevci (Osijek) i KK Borik JT (Bjelovar).

Prvo mjesto osvojila je momčad Pčelica u sastavu: Vanjak, Grujić, Flanjak, Čurak. Iza njih je još jedna osječka momčad – Barišićevci koji su igrali u sastavu: Tomić, Czersky-Hafner, Matuzović i Biljan. Treće mjesto u kategoriji kadeta otišlo je u Slavonski Brod momčadi Marsa (Sekulić, Špehar, Čerenko).

U ženskoj konkurenciji nastupalo je pet ekipa. Turnir je predvidio igranje “svaki sa svakim“, a nakon toga dvije prvoplasirane igrale su finale. Ekipa Centarski šut (Brezovec, Kauzler, Barušić, Štrocinger) stigla je iz Varaždina i one su bile bolje od ekipe Antique (Horjan, Raić, Pfeifer, Krajinović). Treće mjesto pripalo je đakovačkoj ekipi Basketašice (Pitinac, Pitinac, Fekete, Samardžić).

Najzanimljivija seniorska kategorija okupila je osam momčadi koje su igrale u dvije  skupine. U skupini A bili su:  Tutti Frutti, KK Borik Bjelovar JT, JKSE i KK Vinkovci, a skupinu „B“ činili su: Crne guje, Peac Mađarska, 3×3 Međugradski i Carevi. Nakon razigravanja po skupinama, zbog jakoga pljuska turnir se preselio u Nastavno sportsku dvoranu Đakovo. U zatvorenom prostoru, pred velikim brojem gledatelja, odigrane su četvrtfinalne utakmice, a nakon toga u polufinale su stigle četiri najbolje momčadi. To su: Tutti Frutti, JKSE U 23, 3×3 Međugradski i Crne guje. U prvom polufinalu Tutti Frutti je u neizvjesnoj završnici slavio s 21:19 protiv JKSE U 23, a u drugom polufinalu Crne guje bile su uvjerljive protiv 3×3 Međugradski rezultatom 21:11.

U finalu su Crne guje bile bolje od Tutti Fruttija rezultatom 22:14. Pobjednička momčad dolazi iz Zagreba, a čine ju: Hrvoje Puljko, Ivan Svoboda, Jure Gunjina i Stipe Krstanović. Drugoplasirani su bili Tutti Frutti u sastavu: Abudlgani Ahneljić, Danilo Tomić, Goran Došan i Mudžahid Smajlović.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here