Grafičar Vodovod prvi, Vitez 92. drugi, Đakovo Croatia 1 treća!

0
985

DVODNENVNI TURNIR „ĐAKOVO IGRAJ 2022.“

Da uprava Hrvatskoga nogometnoga kluba Đakovo Croatia polaže jako puno u razvoj omladinskoga pogona u kojemu nastupa deset selekcija (što je rijetkost u nižerazrednih klubovima) potvrđuje i dvodnevni nogometni turni „Đakovo igraj 2022.“ koji je okupio dvije generacije nogometaša: u subotu su snage odmjerili igrači rođeni 2012. i 2013. godine, a u nedjelju su se na Stadionu Đakovo natjecali igrači rođeni 2010. i 2011. godine. Organizatori su pripremili tri terena na kojima se igralo po 25 minuta po utakmici.

Grafičar Vodovod prvi, Vitez 92. drugi, Đakovo Croatia 1 treća!

U kategoriji početnika nastupilo je 16 momčadi podijeljenih u četiri skupine. U skupini „A“ prvo mjesto osvojili su nogometaši Đakovo Croatije I sa sve tri pobjede. Drugo mjesto osvojio je Vitez ’92. iz Antunovca, treći je Dilj iz Vinkovaca, a četvrto  mjesto osvojili su nogometaši Borca iz Kneževih Vinograda.

U skupini „B“ prvo mjesto pripalo je osječkoj Mursi sa svih devet bodova, drugi je bio Čepin sa šest, treća Šokadija iz Starih Mikanovaca (4),a četvrta je momčad vinkovačke Cibalije (3).

Pobjednici skupine „C“ nogometaši su Grafičar Vodovoda koji su ostvarili sve tri pobjede s uvjerljivom gol razlikom 16:1. Drugo mjesto pripalo je Nogometnoj akademiji Nopo Legen sa šest bodova, trećeplasirani je Mladost iz Đakovačke Satnice (4), a posljednji je Bedem iz Ivankova (3).

U posljednjoj skupini „D“ najviše uspjeha imali su nogometaši Amatera iz Slavonskoga Broda (9), drugi je ŠNOPS Vrpolje (6), treće mjesto osvojio je Graničar iz Županje (3), a posljednje je Đakovo Croatia 2 (0).

Nakon četvrtfinalnih susreta u polufinale su se plasirali: Vitez 92, Đakovo Croatia 1, NA Nopo Legen i Grafičar Vodovod. U polufinalu Grafičar Vodovod je sa 6:0 bio bolji od Đakovo Croatije 1, dok je Vitez 92. slavio protiv Nopo Legena rezultatom 2:0.

U borbi za treće mjesto Đakovo Croatia 1 pobijedila je Nopo Legen, a u finalu je Grafičar Vodovod, nakon izvođenja penala, bio bolji od Viteza 92. rezultatom 3:2. Regularnih 25 minuta proteklo je bez golova.

Za Đakovo Croatia ! nastupili su: Ivano Živković, Bože Krajinović, Ivano Vidaković, Ante Mikulić, David Tot, Leon Tot, Teo Majer, Roko Knez, Ante Džakula, Lovro Jaman, Valentin Lozić, Karlo Racić. Trener: Šimo Živković.

Za Đakovo Craotia 2 pod vodstvom trenera Željka Penave nastupili su: Stjepan Jozak, Josip Sučić, Luka Drmić, Filip Zrakić, Dorian Rossi, Nikola Čulina, Niko Premužić, Matej Blažević, Dora Čulina, Pero Miloš.

Kako to na turnirima običaj nalaže, proglašeni su i najbolji pojedinci. Najbolji igrač turnira je Jakovo Kocijan (Grafičar), najbolji strijelac je Ivan Deže (Grafičar Vodovod), a najboljim golmanom proglašen je Bruno Garacki (Vitez 92.).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here