Dominacija rumunjskoga tenisa: pobjednici: Radu Paisvant i Ilinca Sagmar!

0
984

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR „ĐAKOVO 2022.“

Foto: Teniski klub Đakovo

Cijeli protekli tjedan ljubitelji tenisa mogli su uživati u vrhunskom tenisu kojega su prezentirali tenisači i tenisačice do 16 godina na međunarodnom turniru „Đakovo Open 2022.“

U petak i subotu odigrani su finalni mečevi u svim kategorijama. U muškoj konkurenciji rumunjski igrač Radu Paisvant opravdao je ulogu prvoga nositelja jer je u finalu pobijedio hrvatskoga tenisača Nou Levaka. U prvom setu vidjeli smo donekle ravnopravnu igru koja je otišla na stranu Rumunja (6:4). Međutim, u drugom setu Paisvant je ipak pokazao da je bolji igrač i s lakoćom je došao do drugoga seta. Rezultat 6:1 to i potvrđuje.

 

            Finalisti đakovačkoga turnira: Radu Paisvant (lijevo) i Noa Levak (desno)

I u ženskoj konkurenciji pobjednički pehar otišao je u Rumunjsku. Pobjednica je, također, prva nositeljica Ilinca Sagmar koja je u finalu bila bolja od sunarodnjakinje Catrinel Onciulescu, sedme nositeljice. Pobjednica je slavila rezultatom 7:5 i 6:4.

                                         Finalistice Đakovo Opena 2022.

Na kraju dobili smo i pobjednike u igri parova. Kod tenisačica naslov su osvojile prve nositeljice Alexandra Bayuschenko i Kaja Kadak Ocvirk. One su bile bolje od Rumunji Catrinel Oniclesucu i Ilinca Sagmar rezultatom 2:6; 6:4 i 10:8.

 

                                       Pobjednice u igri parova

U muškom turniru pobjeda je pripala Rumunjima Luci Jinaru i Radu Paisvantu. Oni su u finalu slavili protiv hrvatskoga para Luka Ilić i Emanule Ivkić. Rezultat finala bio je 6:2 i 6:4.

                                       Pobjednici u igri parova

Na kraju, spomenimo da je na ovom jakom međunarodnom turniru nastupilo i troje đakovačkih igrača. U muškoj konkurenciji Jakov Tomić stigao je do trećega kola, Dora Belvanović ispala je u drugom, a njena sestra Anja u prvom kolu.

Sve pohvala Teniskom klubu Đakovo koje se još jednom dokazao odličnom organizacijom. To ću potvrdili i e-mail porukom jednoga roditelja koji je pratio svoga sina na turniru. U poruci piše: Đakovo nas je oduševilo tako da će sigurno biti često spominjano!“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here