Marko Eberhardt viceprvak Hrvatske, “samuraji” ukupno 13.

0
2449

PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU ZA DJEČAKE DO 14 GODINA

U subotu, 23. ožujka, u splitskoj Sportskoj dvorani „Gripe“,  članovi Judo kluba Samuraj nastupili su na Prvenstvu Hrvatske za dječake do 14 godina. Na prvenstvu su nastupili borci iz 31 hrvatskoga kluba, a među njima i tri člana đakovačkoga kluba: Marko Eberhardt, Jure Andrić i Ante Blažević.

Marko Eberhardt nastupio je u kategoriji do 34 kilograma. U prvom meču pobijedio je Roka Bartulovića, člana Judo kluba Tempo da bi finale izborio pobjedom nad Tomislavom Sjekavicom, članom Dubrovnika 1966. U finalnom meču đakovački borac poražen je od Antonija Bobana koji se okotio zlatnom medaljom i naslovom prvaka Hrvatske. Marko Eberhardt popeo se na drugu poziciju i primio srebrenu medalju. Ovo je prva đakovačka medalja na državnim prvenstvima. Treće mjesto osvojili su Vedran Jurković i Roko Bartulović.

Jure Andrić nastupio je u kategoriji do 42 kilograma gdje je ukupno nastupilo 27 natjecatelja. U prvom meču đakovački je borac poražen od Frane Copića, člana Judo kluba Pujanke da bi u repasažu također izgubio od Splićanina Roka Stričevića čime je završio natjecanja na Prvenstvu Hrvatske.

Ante Blažević u kategoriji do 46 kilograma poražen je u prvom nastupu od Marina Šmukete, borca splitskoga Dalmacijacementa.

 

U ukupnom poretku, u uzrastu dječaka do 14 godina, Judo klub Samuraj Đakovo zauzeo je odlično 13. mjesto. Đakovačke borce vodio je trener Danijel Topić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here