Hajduk neporažen protiv još jednoga županijskoga prvoligaša!

0
1991

HAJDUK I RATAR ODRADILI “GENERALKU”

HAJDUK (ŠP) – RATAR 0:0

Široko Polje – Igralište Široko Polje. Gledatelja: 200. Sudac: Josip Kedveš (Đakovo). Pomoćnici: Slavko Medved (Đakovo) i Mario Kedveš (Đakovo).

HAJDUK (ŠP): Mario Ivić, Žeravica, Perak, Bikić, Jelečević, Blažević, Lučić, Veselinović, Stjepan Đambić, Vinko, Domagoj Ivić. (Još su igrali: Serdarević, Leo Vinko, Ivan Džambić, Horvat, Mamić, Ivo Šekerija). Trener: Pero Duspara.

RATAR: Barić, Antunović, Subašić, Šarić, Nikita, Novoselić, Denić, Češnik, Bekić, Šekerija, Stanušić. (Još su igrali: Horvat, Peradinović, Vukadin, Adrić). Trener: Ivan Denić.

Uoči Velike Gospe (subota 14. kolovoza) u Širokom Polju odigrana je utakmice u kojoj su se sastale dvije momčadi s velikim ambicijama u nadolazećem prvenstvu. Podsjetimo, prošlu godinu bi i jedni i drugi najradije zaboravili jer je bila ispod standarda klubova duge nogometne povijesti.

Hajduk je bez okolišanja najavio da ih zanima samo borba za naslov prvaka i zato su znatno ojačali svoj igrački kadar s nekoliko igrača iz viših rangova. To su potvrdili i dosadašnjem tijeku priprema pobjedama protiv HOŠK-a, županijskih prvoligaša Torpeda i Dračica. A Širokopoljci se tako mogu pohvaliti da su bili uspješni (unatoč remiju) protiv još jednoga županijskoga prvoligaša (podsjetimo, Hajduk igra Drugu županijsku nogometnu ligu) i to Ratara iz Piškorevaca.

S druge strane, trener Ivan Denić stigao je, nakon uspješnoga petogodišnjega mandata u Mladosti iz Đakovačke Satnice, ovoga ljeta stigao je u Piškorevce sa zadaćom da od Ratara stvori stabilnoga županijskoga prvoligaša. I prema dosadašnjim rezultatima, na dobrom je putu da to i ostvari.

Sama utakmica protekla je u dinamičnoj i sadržajnoj igri u kojoj su obje momčadi imale svoje prilike za gol. A da je to tako potvrđuje i činjenica da su vratari Barić i Mario Ivić te u drugom poluvremenu mladi Hajdukov golman Serdarević imali pune ruke posla.

 

Posebice su se istaknuli Mario Ivić s dvije vrhunske obrane u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu Serdarević je dva puta odlično reagirao i tako spasio svoju mrežu.

Zašto nije bilo golova mogli bismo potražiti i u činjenici da su obje momčadi bile bez nekoliko standardnih igrača. Tako je Hajduk nastupao bez Peše, Mišetića, Ljubana Ivića i Milića dok su Piškorevčani nastupili bez svoga prvoga topnika Dine Burazina.

No, i jedni i drugi mogu biti zadovoljni prikazanom igrom i s pravom mogu očekivati dobre rezultate. Za nogometaše Ratara ovo je bila „generalka“ i završetak priprema u kojima nisu doživjeli niti jedan poraz. Ratar sljedeći vikend kreće u novo prvenstvo, a slijedi prvo gostovanje kod Radničkoga u Dalju, novom članu Prve županijske nogometne lige.

 

A pred nogometašima Hajduka u subotu slijedi nova provjera. Na svom će igralištu dočekati momčad Šokadije iz Starih Mikanovaca, a nakon toga, u srijedu ih očekuje kup utakmica protiv Dračica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here