Jedinstvo i Radnički u finalu!

0
2195

MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „TRI HRVATSKA BRANITELJA 2022.“

Nogometni  klub Jedinstvo iz Forkuševaca ovoga vikenda (13. i 14. kolovoza) domaćin je Memorijalnoga nogometnoga turnira „Tri hrvatska branitelja 2022.“ u počast na svoje preminule članove kluba. Na ovogodišnjem turniru, uz domaćine, nastupaju: LIV iz Vladislavaca, Radnički iz Viškovaca i Kešinci.

Osim seniorskoga natjecanja, Forkuševčani su pripremili i nastupe svojih mlađih dobnih skupina. Tako sum nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na spomen obilježju trojici hrvatskih branitelja pred forkuševačkom školom, u 11:00 sati odigrana utakmica mlađih pionira Jedinstva i Poleta iz Semeljaca.

MLAĐI PIONIRI

JEDINSTVO – POLET 10:3 (3:2)

Forkuševci – Igralište Forkuševci. Gledatelja: 100. Sudac: Ivica Lukić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Antonio Ćosić (7.), 1:1 Gabrijel Matković (12. – 11 m), 2:1 Jan Gujaš (20.), 2:2 Ivano Paradžik (23.), 3:2 Luka Ravnjak (28.), 4:2 Jan Gujaš (30.), 5:2 Jan Gujaš (33.), 6:2 Gabrijel Matković (35.), 7:2 Jan Gujaš (39.), 8:2 Marko Šimić (40.), 9:2 Jan Gujaš (44.), 9:3 Ivano Paradžik (48. – 11 m), 10:3 Marko Šimić (49.).

JEDINSTVO: Tomislav Vukušić, Marin Bertok, Karlo Vlajčić, Luka Ravnjak, Gabrijel Matković, Mateo Kramarić, Jan Gujaš, Dario Kovač, Marko Ilić, Dario Vočanec, Fran Kaptein. (Još su igrali: Marko Šimić, Marino Savić).

POLET: David Vujnović, Marko Galović, Lea Ćosić, Andrija Vujnović, Petar Galović, Ivano Paradžik, Filip Bježančević, Iva Drenjnačević, Antonio Ćosić, Jona Zrimić, Sara Galović.

Lijepo je bilo vidjeti mlađe pionire susjeda Jedinstva i Poleta kako odmjeravaju snage na igralištu u Forkuševcima. Pohvalno je što je ovo jedan od rijetkih memorijalnih turnira u kojega su uključeni i mlađe dobne i zato organizatorima svaka pohvala.

A u ovom nadmetanju rezultat je bio u drugom planu. Domaćini su imali izuzetno raspoloženoga Jana Gujaša, strijelca pet golova i Gabrijela Matkovića i Marka Šimića koji su se dvaputa upisali u listu strijelaca. A Semeljčani su imali tri nogometašice (Lea Ćosić, Iva Drenjančević, Sara Galović) koje su pokazale da nogomet nije samo muški sport. Forkuševčani su upisali visoku pobjedu, ali to je bilo u drugom planu: druženje i zajedničko ispijanje soka ono je što raduje i daje smisao ovakvim utakmicama. Još jednom, pohvale organizatorima.

Radnički i Jedistvno u finalu

U glavnom turniru, u 16:00 sati prvu utakmicu odigrali su nogometaši LIV iz Vladoslavaca i domaćini Jedinstvo.

LIV – JEDINSTVO 2:3 (1:1)

Forkueševci – Igralište Forkuševci. Gledatelja: 100. Sudac: Ivan Kedveš (Đakovo). Pomoćnici: Marin Bibković (Đakovo) i Dario Kedveš (Đakovo). Strijelci: 1:0 Zavorski (28.), 1:1 Matković (30.), 1:2 Komljenović (48.), 2:2 Jelenić (68.), 2:3 Marjanović (73.).

LIV: Ribičić, Čosić, Jelenić, Katić, Nađ, Paradžik, Kruljac, Zavorski, Matoković, Kelemen, Erceg. (Još  su igrali: Doko, Šunić).

JEDINSTVO: Barić, Zirn, Tribuljak, Dalibor Paradžik, Majdenić, Perković, Drlić, Matković, Komljenović, Marjanović, Vočanec. (Još su igrali: Horvat, Džanija, Žužul).

Prva utakmica turnira ponudila je zanimljivu i izjednačenu borbu u kojoj su gosti iz Vladislavaca nagovijestili da će biti tvrd orah. U 28. minuti golom Ivana Zavorskoga nogometaši LIV-a poveli su 1:0, ali samo dvije minute kasnije Forkuševčani preko Gorana Matkovića dolaze do izjednačenja. To je ujedno bio i rezultat prvoga poluvremena.

I natavak utakmice ponudio je neizvjesnost. Već u 48. minuti Petar Komljenović dovodi Jedinstvo u vodstvo 2:1. Tada se činilo da bi utakmica mogla biti i riješena, ali bolju igru LIV-ovci pretvaraju u izjednačenje. U 68. minuti strijelac za 2:2 bio je Matej Jelenić. U 73. minuti riješno je pitanje pobjednika. Nikola Marjanović postiže treći pogodak za Jedinstvo, a u posljednjih petnaestak minuta nogometaši LIV-a nisu pronašli način i put do gola golmana Josipa Barića. Tako su s minimalnih 3:2 nogometaši Jedinstva osigurali nedjeljno finale.

RADNIČKI – KEŠINCI 3:1 (2:0)

Forkuševci – Igralište Forkuševci. Gledatelja: 100. Sudac: Marin Bibković (Đakovo). Pomoćnici: Ivan Kedveš (Đakovo) i Dario Kedveš (Đakovo). Strijelci: 1:0 Gusić (18.), 2:0 Čaleta (27. – ag), 2:1 Pavo Marinović ml. (78.), 3:1 Gusić (81. – 11 m).

RADNIČKI: Luka Marjanović, Bašić, Marko Mijakić, Sabadi, Perić, Ognjenović, Gusić, Matković, Danijel Drenjančević, Šimun Zorić, Josip Zorić. (Još su igrali: Mrko Marjanović, Kovač, Bednjanić, Majstorović).

KEŠINCI: Pavo Marinović, Čarnohorski, Jaman, Frković, Šajkunić, Mijačević, Šerbedžić, Čaleta, Kaptein, Ižaković, Pavo Marinović ml. (Još su igrali: Lovas).

Očito da su Viškovčani ozbiljno shvatili pljusku koju si sami sebi dali ispadanjem iz Druge županijske nogometne lige jer, čini se, da su se ekipirali i odlučili brzopotezno vratiti u drugoligaški rang natjecanja. Protiv Kešinčana, kojih je, mora se priznati, bilo sam dvanaest, pokazali su dopadljiv nogomet u kojemu je opet prva violina Stipe Gusić, strijelac dva pogotka. Mladi viškovački napadač u 18. minuti doveo je Viškovčane u vodstvo 1:0 da bi autogolom Dine Čalete Radnički u 27. poveo s 2:0. S tim rezultatom obje su momčadi otišle na odmor. U nastavku utakmice Kešinčani su preuzeli terensku inicijativu, imali su veći posjed lopte i to im je donijelo i smanjenje rezultata. U 78. Pavo Marinović mlađi postiže pogodak za 1:2. Kada se činilo da će Kešinčani možda stići i do poravnanja u 81. minuti sudac Bibković dosuđuje kazneni udarac za Radnički. Siguran realizator najstrože kazne bio je Stipe Gusić. Za 3:1 i viškovačko finale.

Tako će danas u 16:00 sati u borbi za treće mjesto nastupiti LIV iz Vladislavaca i Kešinci, a odluka o pobjedniku turnira past će u susretu između Jedinstva i Radničkoga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here