Unatoč porazu, Đakovčani ostavili odličan dojam!

0
1102

MEMORIJALNA UTAKMICA „JOZIPOVIĆ – DRAŽETIĆ – KUNŠTIĆ”

ĐAKOVO CROATIA – BELIŠĆE 1:2 (1:0)

Đakovo – Stadion Đakovo. Gledatelja: 250. Sudac: Hrvoje Orešković (Đakovo). Pomoćnici: Zrinko Zovko (Đakovo) i Zoran Vlaisavljević (Đakovo). Strijelci: 1:0 Pedić (44.), 1:1 Mlinarić (70.), 1:2 Pavlović (88.)

ĐAKOVO: Sitar, Luketić, Goluža, Klemen, Zrakić, Babić, Pedić, Rakić, Dominik Janović, Kirchbauer. (Još su igrali: Vučković, Batinić, Šimić, David Janović, Blagojević, Galičić, Fingelnagl). Trener: Igor Budiša.

BELIŠĆE: Barbić, Kovačić, Grgić, Mamdou Seck, Mlinarić, Poljak, Hun Seck, Bognar, Radovanović, Stojanac, Gazić. (Još su igrali. Vranjković, Matasović, Lacković, Kalanj, Pavlović, Horaček, Bishop). Trener: Davor Rupnik.

Nogometaši Đakovo Croatije i Belišća, osim što su odradili „generalku“ pred početak prvenstva, odigrali su i Memorijalnu utakmicu „Jozipović – Dražetić – Kunštić“ u počast na prerano preminule igrače đakovačkoga kluba.

U prvih 45 minuta dvjestotinjak gledatelja vidjelo je ravnopravnu igru u kojoj su obje momčadi imali svoje prilike za pogotke. Đakovčani su već u petoj minuti zatresli protivničku mrežu, ali zbog zaleđa sudac Orešković ponitio je pogodak. Naime, Kirchbauer se našao na lijevoj strani belišćanskoga kaznenoga prostora, njegov udarac završio je u suprotnom kutu, ali pomoćni sudac Zrinko Zovko signalizirao je da se jedan domaći igrač nalazio u zaleđu. Bolju igru Đakovčani su okrunili pri kraju prvoga dijela. Igrala se 44. minuta kada je ubačenu loptu s lijeve strane gostujuća obrana izbacila do Lovre Pedića koji iskosa s petnaestak metara pogađa prvi kut Barbićeve mreže. Prema prikazanoj igri i jedni i drugi prikazali su odličnu fizičku spremu, ali i visok ritam igre čime potvrđuju da će spremni dočekati početak ligaških natjecanja.

I u nastavku utakmice gledatelji su vidjeli zanimljivu utakmicu u kojoj se najveći dio igre odvijao na sredini terena. Belišani su uspjeli izjednačiti nakon kornera, a u gužvi đakovačkoga kaznenoga prostora najbolje se snašao Mlinarić koji iz blizine ubacuje loptu u igru. U drugom dijelu i jedan i drugi trener izvršili su izmjene, a to su bolje iskoristili Belišćani koji u završnici postižu drugi, pobjednički pogodak. Strijelac je bio Pavlović.

Unatoč porazu, Đakovčani mogu biti zadovoljni prikazanom igrom i zalaganjem, činjenicom da se iskristalizirali prva momčad koja će u subotu započeti borbu za prvenstvene bodove. Osim toga, protivnik je bio uvijek neugodna momčad Belišća koja će u subotu krenuti u novoj Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

I jedni i drugi mogu biti zadovoljni „generalkom“ jer činjenica je da će prvenstvo dočekati spremni. A Đakovčane već sljedeći vikend očekuje prvo kolo i gostovanje u Vukovaru kod momčadi Vuteks-Sloge.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here