Danijel Vidić šokirao domaćine, Labak i Josip Fehir kao vino…

0
2497

MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „JOZO I PERO JANKOVIĆ“ U ŠIROKOM POLJU

Nogometni klub Hajduk iz Širokoga Polja ove je godine promijenio naziv turnira te ga posvetio svojim dugogodišnjim članovima kluba. Treba napomenuti da su organizatori imali puno problema oko organizacije turnira jer je najprije od turnira odustao Zrinski iz Drenja, a na sam dan turnira iz Velike Kopanice stigla je tužna vijest da su u prometnoj nesreći stradala dvojica njihovim članova Franjo Kitanović i Marko Ergotić. No, organizatori su brzo reagirali i pronašli nove sudionike: to su Sloga iz Koritne i Mladost iz Ivanovaca. I ovim putem organizatori se zahvaljuju klubovima koji su istoga trenutka prihvatili nastupiti kao zamjene na turniru. A prvi dan turnira donio je veliko iznenađenje odnosno poraz Hajduka iz Širokoga Polja protiv Sloge iz Koritne. U drugom susretu Vinogradar iz Mandićevca bio je uvjerljiv protiv Mladosti iz Ivanovaca.

HAJDUK (ŠP) – SLOGA 2:4 (0:2)

Široko Polje – Igralište Široko Polje. Gledatelja: 100. Strijelci: 0:1 Žeravica (3. – ag), 0:2 Vidić (28.), 0:3 Vidić (48.), 0:4 Vidić (55.), 1:4 Stjepan Đambić (63.), 2:4 Stjepan Đambić (71.)

HAJDUK (ŠP): Serdarević, Blažević, Bikić, Anđelo Ivić, Peša, Ljuban Ivić, Perak, Stjepan Đambić, Žeravica, Vinko, Lučić. (Još su igrali: Nikolić, Ivan Džambić, Mamić, Šekerija).

SLOGA: Josip Drenjančević, Boris Pačarić, Ljubić, Vidić, Glogač, Gverijeri, Ivan Romac, Vedran Penava, Sršen, David Pačarić, Marin Penava. (Još su  igrali: Sremac, Trkulja, Šimić, Darko Penava, Noa Josipović, Katić, Patrik Josipović).

Doista treba priznati da nogometaši Hajduka nisu bili kompletni, ali to nimalo ne umanjuje više nego zasluženu pobjedu odlične Sloge iz Koritne. Već u trećoj minuti Marijan Žeravica postiže autogol i tako dovodi goste u vodstvo 1:0. A tada na scenu stupa Danijel Vidić koji postiže tri pogotka zaredom i tako rješava pitanje pobjednika. Gosti iz Koritne igru su koncentrirali na kontranapade i tu si bili jako uspješni. U 28. minuti Vidić bježi domaćoj obrani i postiže drugi gol za Slogu. To je ujedno bio i rezultat prvoga poluvremena.

Na početku drugoga dijela Vidić postiže svoj drugi, a Slogin treći pogodak čime je utakmica definitivno usmjerena na gostujuću stranu. Partiju za čistu desetku Slogin napadač potvrdio je u 55. minuti kada postiže hat-trick i domaće nogometaše dovodi do ludila. Ipak, u nastavku utakmice nogometaši Hajduka potvrđuju da i oni znaju igrati nogomet tako da s dva gola Stjepana Đambića smanjuju rezultat na 2:4.

Ponavljamo, više nego zaslužena pobjeda Sloge koja se na krilima trostrukoga strijelca Danijela Vidića plasirala u sutrašnje finale.

MLADOST (I) – VINOGRADAR 1:6 (1:3)

Široko Polje – Igralište Široko Polje. Gledatelja: 100. Strijelci: 0:1 Antun Labak (4.), 0:2 Antun Labak (21.), 0:3 Josip Fehir (30.), 1:3 Stjepan Gabud (40.), 1:4 Josip Fehir (53.), 1:5 Josip Fehir (58.), 1:6 Stablek Brajković (70.).

MLADSOT (I): Serdarević, Racić, Grilc, Goran Išasegi, Marko Išasegi, Ivan Išasegi, Ivan Lulić, Ivan Džambić, Jakuš, Mikić, Gajski. (Još su igrali: Stjepan Gabud, Ivo Šekerija, Slaven Ivančević, Josip Ivančević).

VINOGRADAR: Kovačić, Dražen Fehir, Zdravko Fehir, Lucijak, Antonio Kerovec, Mihael Kerovec, Mirko Mesaroš, Antun Labak, Brajković, Josip Fehir, Hamzić. (Još su igrali: Josip Šakota, Antonio Horvat, Kolarik).

Nogometaši Vinogradara pokazali su da će i ove godine biti jako opasni jer imaju ubojit napadački red kojega predvode dvojica iskusnih strijelaca: Josip Fehir i Antun Labak. Upravo su njih dvojica kreirali mandićevačku pobjedu. Seriju pogodaka otvorio je Antun Labak u četvrtoj i 21. minuti, a zatim je Josip Fehir postigao treći pogodak za visoko vodstvo „vinogradara“. U 40. minuti Stjepan gabud postiže gol za Mladost i time utakmicu vraća u neizvjesne vode.

Ali, samoje pet minuta trebalo Josipu Fehiru da rijepis ve dvojbe oko pobjednika. U 53. i 58. postiće dva pogotka za konačno rješenje utakmice. U 70. minuti u listu strijelaca upisuje se i Stablek Brajković za konačnih 6:1.

Tako će se u nedjeljnom finalu naći Sloga iz Koritne i Vinkogradar iz Mandićevca (18:00 sati), a prije njih, od 16:00 sati, za treće mjesto snage će odmjeriti Hajduk i Mladost iz Ivanovaca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here