Đakovo domaćin ženskoj vaterpolo reprezentaciji do 16 godina!

0
2423

ŽENSKA VATERPOLO REPREZENTACIJA DO 16 GODINA TRENIRA U ĐAKOVU

Kao i u većini sportova, ljeto je vrijeme kada se okupljaju i pripremanju mlađe dobne skupine za nastupa ne europskim i svjetskim prvenstvima. Tako se i mlade hrvatske vaterpolistice do 16 godina pripremaju za nadolazeće prvo Svjetsko prvenstvo u grčkom gradu Larissi koje se igra od 21. do 27. kolovoza. Hrvatski vaterpolo savez radi pravu stvar za popularizaciju vaterpola u manjim sredinama posebice i onim kontinentalnima gdje uvjeti za vaterpolo još uvijek nisu na najvišoj razini. Tako s hrvatske vaterpolistice svoje pripreme odrađuju u Vukovaru, a trener Marko Ćurić na raspolaganju ima 18 djevojaka.

A veliku stvar za promociju vaterpola rade i članovi Vaterpolo kluba Đakovo koji su uspjeli hrvatsku reprezentaciju dovesti na dvodnevni trening na đakovački Gradski bazen. Danas (subota) vaterpolistice su trenirale od 9:00 do 11:00 sati, a trening će odraditi i u nedjelju u isto vrijeme.

Izbornik Marko Ćurić sa svojim suradnicima: Juricom Pavičićem (pomoćni trener) i Petrom Bukić (pomoćnom trenericom) na okupu ima sljedeće igračice: Roza Pešić (POŠK 1937), Ana Brzović (POŠK 1937), Lara Srhoj (POŠK 1937), Petra Čagalj (POŠK 1937), Mara Fox (Jug Adriatic osiguranje), Nina Jazvin (Jug Adriatic osiguranje), Lana Korač (Jug Adriatic osiguranje), Jarka Ružić (Primorje EB), Aurora Stipanov (Primorje EB), Tonka Rogulj (Mladost), Jelena Lončar (Mladost), Nika Alfirević (Mladost), Sara Frketić (Mladost), Chloe Rizof (SAD), Hana Mijat (Viktorija Šibenik), Nora Prelević (Viktoria Šibenik), Tonina Vlahov (Viktorija Šibenik). Posebno ćemo istaknuti i članici reprezentacije koja dolazi iz ovih naših „panonskih“ krajeva. Riječ je o Alki Lulić, članici osječke Murse.

A već smo rekli da će mlade hrvatske vaterpolistice nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj. Hrvatice će se u Larissi boriti u skupini „A“ zajedno s Italijom, Mađarskom, i Turskom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here