Vikend memorijalnih turnira otvara se u Kuševcu!

0
1468

VIKEND MEMORIJALNIH TURNIRA

Kraj srpnja i početka kolovoza uobičajeno je vrijeme održavanja mnogobrojnih memorijalnih turnira posvećenih najčešće poginulim braniteljima, članovima klubova koji su svoje živote ugradili u slobodu Republike Hrvatske.

Prošli vikend održano je nekoliko memorijalnih turnira: u Viškovcima je Radnički 28. puta organizirao turnir „Gregačević – Vukadin – Radoš“ na kojemu je, nakon 12 godina, naslova pobjednika pripao domaćinu Radničkome. U Starim Perkovića održan je Memorijalni turnir „Zdenko Bošnjaković“ kojega su osvojili juniori Đakovo Croatije. U Starim Mikanovcima na Memorijalnom turniru „Ivan Majhen – Gajba“ sudjelovali su nogometaši Naprijeda iz Mrzovića i Radnika iz Vrbice. U Donjim Andrijevicma odigran je 12. Memorijalni turnir „Tomislav Buhač“. Pobjedama nad Marsonijom (penali) i Tomislavom pobjednički pehar pripao je nogometašima Đakovo Croatije.

Memorijalni turniri diljem Đakovštine

Nadolazeći vikend također će ponuditi nekoliko vrlo jakih memorijalnih turnira u kojima sudjeluju prvoligaši i drugoligaši.

Dakako da će najviše pozornosti privući Memorijalni turnir u spomen svim igračima i članovima kluba koji nisu više s nama kojega organizira Nogometni klub Torpedo. U dosadašnjim izdanjima ovaj turnir nosio je naziv Memorijalni turnir „Juroš – Grbeša“, a od ove godine on je posvećen svim preminulim članovima kluba. Turnir je privukao prvoligaša (Cibalia), drugoligaša (Zrinski Jurjevac), trećeligaša (Đakovo Croatia) i domaćina Torpedo.

Turnir će se igrati tri dana: u četvrtak u 19:00 sati sastaju se Torpedo i Zrinski Jurjevac, u petak u 19:00 igrat će Đakovo Croatia i Cibalia. Subotnji program predviđa borbu za treće mjesto (17:00) i prvo mjesto (19:00).

Savez Slovaka Republike Slovačke svake godine organizira Turnir Slovaka. Ove godine na redu je 13. turnir, a domaćin će biti NK Zrinski iz Jurjevca. U subotu 6. kolovoza u 16:00 sati igrat će Zrinski i Željezničar iz Našičkoga Markovca, a u 18:00 sati sastat će se Vihor iz Jelisavca i Omladinac iz Josipovca. Nedjelja je rezervirana (16:00 sati) za utakmicu za treće mjesto i (18:00 sati) za prvo mjesto.

Četvrtu godinu zaredom Nogometni klub Slavonija iz Budrovaca organizira memorijalni turnir u počast poguniloga igrača Igora Kedačića. Ove godine turnir se igra u petak (5. kolovoza) i subotu (6. kolovoza). Prvoga dana (17:00) igrat će Ratar i Dračice, a u 19:00 sati snage će odmjeriti domaćin Slavonija i Velebit iz Potnjana. U subotu s početkom u 17:00 sati igrat će se utakmica za treće mjesto, a u 19:00 sati za prvo.

Nogometaši Šokadije će u subotu (6. kolovoza) i nedjelju (7. kolovoza) sudjelovati na 4. memorijalnom turniru „Jurić – Burazin). Prvoga dana protivnici Šokadije bit će nogometaši Perkovaca (18:30), a prvu utakmicu s početkom u 16:30 igrat će Sloga iz Vrpolja i Šokadija iz Starih Mikanovaca.

U Širokom Polju igrat će 6. i 7. kolovoza, po prvi puta turnir posvećen Jozi i Peri Jankoviću. Dosada je turnir bio posvećen Ivanu Lončareviću. U subotu će se u 16:00 sati sastati domaćin Hajduk i Sloga iz Koritne, a u 18:00 sati Posavina iz Velike Kopanice i Vinogradar iz Mandićevca. U nedjelju (16:00 sati) igrat će se za treće, a u 18:00 sati za prvo  mjesto.

I u Gašincima će se tradicionalni memorijalni turnir od ove godine igrati pod novim nazivom. Umjesto dosadašnjega Memorijala „Domagoj Matić i Ivica Kraljević“ tradicionalni turnir bit će posvećen dugogodišnjem predsjedniku kluba Ivanu Milkoviću Škuncu. U subotu u nedjelju (6. i 7. kolovoza) nastupit će: domaćin HOŠK, juniori Đakovo Croatije, Mladost Đakovačka Satnica i Radnički z Viškovaca. U subotu (16:00) igrat će HOŠK i juniori Đakovo Croatije, a nakon toga (18:00) sastat će se Mladost i Radnički. U nedjelju su, u isto vrijeme, predviđena razigravanja za mjesta.

Tjedan uoči Velike Gospe Nogometni klub Dračice organizira drugi Memorijalni turnir „Slatki – Sučić – Čolak) 13. i 14. kolovoza. Na turniru, uz domaćine, nastupaju: Slavonija Budrovci, Slavonija Punitovci i Torpedo. Podsjetimo, pobjednici prvoga dračičkoga turnira bili su nogometaši Torpeda koji će ove godine imati priliku obraniti naslov.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here