David Janović pogodio za pobjednički pehar!

0
2091
  1. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „TOMISALV BUHAČ“

FINALE

TOMISLAV (D. ADNRIJEVCI) – ĐAKOVO CROATIA 0:1 (0:0)

Donji Andrijevci – Igralište Tomislav Buhač. Gledatelja: 500. Sudac: Luka Velić. Pomoćnici: Dominik Brekalo i Mario Rosandić. Strijelci: 0:1 David Janović (73.).

TOMISLAV (D. ANDRIJEVI): Buholc, Matijević, Tolić, Žderić, Ivanković, Tunuković, Kokanović, Zmaić, Bliznac, Galović, Bukatko. (Još su igrali: Jagnjić, Vesić, Jelić). Trener: Ivan Pavković.

ĐAKOVO CROATIA: Vučković, Bošković, Goluža, Pedić, Kirchabauer, Dominik Janović, Petričević, Rakić, Mor, Zrakić, Klemen. (Još su igrali: Sitar, Babić, Batinić, Glavačević, David Janović, Šimić, Casemiro, Fingernagel, Vuletić, Zorić, Mesić, Luketić, Damjanović). Trener: Stjepan Bošković.

Finale 12. Memorijalnoga turnira „Tomislav Buhač“ između domaćega Tomislava i Đakovo Croatije protekao je u zanimljivoj utakmici u kojoj su obje momčadi imale svoje prilike za pogotke. Doduše, u igri i jednih i drugih bili su vidljivi tragovi umora jer po vrućem i sparnom vremenu doista je teško odigrati dvije utakmice u 24 sata na istoj trkačkoj i borbenoj razini. Ipak, čini se da je pobjednika odlučila duža klupa jer je đakovački trener na raspolaganju imao 24 igrača dok su domaćini nastupali sa samo 14 igrača.

Đakovčani mogu biti zadovoljni jer su u konkurenciji dvaju drugoligaša i domaćina osvojili prvo mjesto i na taj način stekli još više samopouzdanja pred početak prvenstva. Očito da je pred Đakovčanima slaganje jedne nove momčadi, s dosta novih imena tako da ovaj uspjeh pokazuje dobar put prema uspjehu. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 73. minuti kada je David Janović iskoristi gužvu u domaćem kaznenom prostoru i kroz šumu nogu poslao loptu u domaću mrežu. Do kraja utakmice, Andrijevčani su sve bacili u napad, ali obrana Đakovo Croatije uspjela je sačuvati svoju mrežu i tako na kraju doći do zaslužene pobjede i pobjedničkoga pehara kojega je podigao kapetan Fabijan Petričević.

Đakovčani neće imati previše vremena za slavlje jer već sljedeći tjedan nastupaju na još jednom jakom memorijalnom turniru. U petak će na turniru u Kuševcu igrati protiv prvoligaša Cibalije iz Vinkovaca, a nakon toga i subotnja utakmica ili za treće ili prvo mjesto. Dodatan poticaj za još bolji rad je i dolazak trenera Igora Budiše koji će se ovaj tjedan priključiti momčadi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here