Đakovo Croatia preko Marsonije do finala!

0
1315
  1. MEMORIJALNI TURNIR „TOMISLAV BUHAČ“

Nogometni klub Tomislav iz Donjih Andrijevaca već 12 godina organizira Memorijalni nogometni turnir u počast na bivšega igrača. Ovogodišnji turnir jedan je od najjačih do sada jer na njemu sudjeluju dva člana Druge lige (Marsonia i Zrinski iz Jurjevca), trećeligaš (Đakovo Croatira) i domaćin županijski prvoligaš Tomislav.

U prvoj  utakmici sastali su se nogometaši Marsonije i Đakovo Croatije. Nakon 90 minuta utakmica je završila bez pogodaka, a nakon izvođenja kaznenih udaraca uspješniji su bili Đakovčani.

MARSONIA – ĐAKOVO CROATIA 6:7 (0:0;0:0)

Donji Andijevci – Igralište Tomislav Buhač. Gledatelja: 200. Sudac: Luka Velić. Pomoćnici: Dominik Brekalo i Mario Rosandić. Strijelci (jedanaesterci: 0:1 Batinić, 0:1 Mahmutović promašio; 0:1 David Janović promašio; 1:1 Mihić, 1:2 Luketić; 2:2 Svrzić. 2:3 Babić, 3:3 Dogan, 3:4 Zorić, 4:4 Sivrić, 4:5 Vuletić, 5:5 Begović, 5:6 Glavačević, 6:6 Kovačević; 6:7 Fingernagel; 6:7 Didović golman brani.

MARSONIA: Krijan, Ćato, Mišković, Balentović, Kvesić, Prijić, Katinić, Kovačević, Mirković, Huseinbašić, Blatančić. (Još su igrali: Dogan, Didović, Mahmutović, Memović, Begović, Samanunović, Sivrić, Mihić, Tolić, Svrzić, Zečević, Bosanac). Trener: Robert Špehar.

ĐAKOVO CROATIA: Vućković, Bošković, Goluža, Pedić, Kirchbauer,Dominik Janović, Petričević, Rakić, Mor, Zrakić, Klemen. (Još su igrali: Vujinović, Babić, Batinić, Glavačević, David Janović, Šimić, Casemiro, Fingernagel, Vuletić, Zorić, Mesić Luketić). Trener: Stjepan Bošković.

Nogometaši Đakovo Croatije napravili su iznenađenje pobjedom nad Marsonijom čime su se plasirali u sutrašnje finale. Pomoćni trener Stjepan Bošković po prvi je puta izveo momčad s dosta novih imena koja su se priključila đakovačkom trećeligašu. Tako su se publici predstavili: golman Renato Vučković (Šokadija Babina Greda), dva brata Janović – Dominik i David, Vukan Rakić (stigao iz Zrinskoga iz Jurjevca), Stjepan Babić (Graničar Županja), Casemiro (Zrinski Jurjevac), Matej Fingernagel (Čepin), Krunoslav Luketić (Kutjevo).

Po prvi puta kapetansku vrpcu ponio je Fabijan Petričević, a u prvom poluvremenu vidjeli smo ravnopravnu igru koja se najčešće odvijala na sredini terena. Brođani su pomalo razočarali jer nikako nisu mogli osmisliti akciju iz koje je oapsnije zaprijetili golmanu Vučkoviću. Doduše, veću trećoj minuti Brođani su se našli u prilici, ali udarac Ervina Huseinbašića s ruba kaznenoga prostora zaustavi oje đakovački golman. Minutu kasnije i Đakovčani su zaprijetili akcijom kroz sredinu terenu. Na rubu kaznenoga prostora našao se Marin Zrakić, ali njegov udarac završio je pored gola. Đakovčani su u prvom poluvremenu imali još jednu izglednu situaciju za postizanje gola. U 17. minuti Lovro Pedić puca s 18 metara, ali pored gola, a u 45. Ivan Blatančić pokušava iskosa s lijeve strane, međutim, golman Vučković bio je na mjestu.

U nastavku utakmice oba su trenera izvršili izmjene tako da je Špehar u igru uveo cijelu momčad koja je preuzela terensku inicijativu, imali veći posjed lopte, međutim, nikako nisu mogli svladati đakovačkoga golmana. Bilo je mnošto ubačaja u đakovački kazneni prostor, ali iskusni Bošković i Klemen dobivali su zračne dvoboje protiv brodskih napadača.

Pomoćni trener Đakovo Croatije u 75. minuti napravio je hrabar potez ubacujući u igru trojicu kadeta (Luku Vuletića, Niku Mesića i Filipa Zorića) koji su zamijenili iskusne Boškovića, Klemena i Pedića. Đakovački mladići uspješno su odoljeli brodskim napadima i tako sačuvali mrežu do posljednjega sučevoga zvižduka.

Kod izvođenja jedanaesteraca Duje Batinić doveo je Đakovačne u vodstvo 1:0 da bi u prvoj seriji najbolji brodski napadač Selmir Mahmutović poslao je lopte preko gola. Međutim, David Janović u drugoj seriji loptu šalje pored gola tako da su Brođani izjednačili rezultat. Strijelci su bili precizni do osme serija. Tada Matej Fingernagel pogađa za đakovačko vodstvo 7:6, a golman Vučković brani udarac Ivana Didovića. I Đakovčani odlaze u finale, a Brođani u borbu za treće mjesto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here