Liburnija prva, Dama I peta!

0
1748

KUP HRVATSKE U ŠAHU

Osijek je 16. i 17. srpnja bio domaćin ekipnoga Kupa Hrvatske za šahistice. Organizator je bio Šahovski klub Dama iz Đakova, a na turniru je nastupilo deset ekipa. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto osvojile su šahistice Liburnije iz Rijeke koje su osvojile devet bodova upisavši četiri pobjede i jedan remi. Riječanke su igrale u sastavu: Ena Cvitan, Patricija Vujnović i Tihana Iveković. Drugo mjesto sa sedam bodova osvojile su šahistice Siska (Ana Stančin, Iva-Mila Brigljević i Klara Krmpotić), a treće su šahistice ŠŠK Konaki-LŽM Bovo Virje (Lara Janželj, Eva Mihaljević, Petra Karij). Đakovačke šahistice nastupile su s dvije ekipe: Dama I i Dama II.

                                                  ŠK Dama I

Dama I osvojila je peto mjesto sa četiri boda (jedna pobjeda, jedan remi i tri poraza). „Dame“ su bile bolje od Amatera 3:0), remizirale su protiv kolegica iz Dame II. Marina Videković ostvarila je 1,5 bod, Nada Zečević upisala je 2,5, a Šima Raguž 2 boda.

                                         ŠK Dama II

Ekipa Dame II zauzela je deveto mjesto s 1 bodom. Podjelu bodova ostvarile su protiv kolegica iz Dame I. Za drugu ekipu nastupile su: Iva Hlavač, Ivanka Raguž i Anja Novaković.

* * * * *

Mlade snage Strizivojne i Đakova pobjednici u Velikoj Kopanici

Jučer se u Velikoj Kopanici odigrao šahovski turnir u povodu obilježavanja Dana općine i sv. Ilije. Drugi memorijal Jozo Jurkić i Josip Jurić. Na turniru se natjecalo 34 šahista iz šire regije. Pobjednik turnira je Stjepan Damjanović iz Strizivojne, druga je Ester Jurić također iz Strizivojne, a treće mjesto je osvojio Frano Raguž, član ŠK „Dama“ iz Đakova.

Turnir je otvorio predsjednik ŠK „Kopanica“ Jozo Jurkić. Nakon odigranih šest partija s tempom igre 10 minuta plus 5 sekundi svi sudionici kušali su kako kuha državni prvak u spravljanju fiša Ivica Pandruević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here