Slaže se nova momčad Đakovo Croatije, trener Igor Budiša!

0
3068

ĐAKOVAČKI TREĆELIGAŠ KRENUO S PRIPREMAMA

Četvrtak 14. srpnja dan je kada su nogometaši Đakovo Croatije krenuli s pripremama za novu sezonu u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok. Poznato je da je preustrojem natjecanja ovo sada četvrti rang natjecanja, a u đakovačkom trećeligašu bilo je jako prometno posebice u rubrici odlasci. Već smo ranije spomenuli da su klub napustili: Tomas Grgačević (Dračice), Mislav Dogan (Marsonia), Karlo Ljulj (Zrinski Jurjevac), Domagoj i Ljuban Ivić (Hajduk Široko Polje), Ivan Barišić (Mladost Đakovačka Satnica), Stjepan Kovačić (Torpedo Kuševac), Josip Čuić (Torpedo Kuševac). Uprava kluba postigla je dogovor i s trenerom Igorom Tothom koji će seniorsku klupu zamijeniti onom u omladinskom pogonu.

Tiho i bez puno pompe uprava kluba odradila je posao oko rostera momčadi. Novi trener seniora je Igor Budiša, dugogodišnji nogometaš s međunarodnim iskustvom, rođen 1977. godine. Novi đakovački trener kao igrač nastupio je u klubovima iz Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Grčke, Rusije i Kine. Trenersku karijeru Budiša je razvijao u matičnom Osijeku i osječkom Metalcu te Akademiji Krpan & Babić, a u zeničkom Čeliku bio je pomoćnik Marku Babiću. Nakon te epizode Igor Budiša najveći uspjeh postigao je u Ženskom nogometnom klubu Osijek s kojim je nastupio u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi (ostvario osam pobjeda), u Kupu Hrvatske (jedna) i u UEFA Ligi prvakinja (dvije pobjede. Pomalo neočekivano, u prosincu 2021. godine Budiša napušta klupu osječkim prvoligašica i odlazi u Katar. Međutim, trenerski posao u zemlji domaćinu svjetskoga prvenstva nije dugo trajao tako da se Budiša vratio u Hrvatsku i sada krenuo s nogometašima Đakovo Croatije. Igoru Budiši pomoćni trener bit će Stjepan Bošković koji je tu funkciju obnašao i za vrijeme trenera Totha. Novost u stručnom stožeru je na poziciji trenera golmana. Umjesto Ivana Petrovića s golmanima će raditi Tomislav Pušeljić.

                               Novi trener Đakovo Croatije – Igor Budiša

Sedam novih imena u đakovačkoj svlačionici

Na prozivci i prvom treningu pojavilo se 18 igrača. Od prošlogodišnjih snaga tu su bili: Josip Sitar, Fabijan Petričević, Marko Kirchbauer, Dino Galičić, Branko Klemen. Nova imena u đakovačkoj svlačionici su: Vedran Goluža, dugogodišnji stoper i zadnji vezni Čepina (inače Đakovčanin), golman Renato Vučković (Šokadija Babina Greda), braća David i Dominik Janović. Prvi je bio igrač Bedema iz Ivankova, a drugi član Cibalije. Dres brodske Marsonije Karlo Kokanović zamijenit će đakovačkim, a u napadačkom dijelu stižu dva internacionalca: Sergej Marinković  (Jedinstvo Brčko) i Uroš Božović (Napredak Kruševac). S obzirom da je prijelazni rok još uvijek aktualan vjerujemo da će đakovačka svlačionica biti bogatija za još pokoje iskusno i provjereno nogometno ime.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here