Filip Nikolić i Antun Živić ukupni pobjednici Croatia Cupa za 2022. godinu

0
459

FINALE CROATIA CUPA 2022. ZA JEDNOPREGE I DVOPREGE

Kao i svake godine Državna ergela Đakovo organizator je utrka Croatia Cupa u kategoriji jednoprega i dvoprega. U Đakovu je u subotu 2. srpnja održano posljednje četvrto kolo Croatia Cupa koje je ujedno bilo i finalno kolo za 2022. godinu.

U konkurenciji jednoprega nastupila su četiri seniorske posade. Pobjednik četvrtoga kola, nakon dvije vožnje, postao je Ivan Nikolić, član Konjičkoga kluba Maestoso kojemu je ukupno trebalo 385,61 sekunda da prijeđe obje staze. Drugo mjesto pripalo je Draženu Mađareviću (KK Pleternica) koji je zadane dionice prešao za 443,44 sekunde, a trećeplasirani je Ilija Blažević (KK Maestoso). Njegovo vrijeme je 477,80 sekundi. Četvrto  mjesto osvojio je Filip Nikolić (Maestoso) s vremenom 478,73 sekunde.

Ovo četvrto kolo bodovalo se s preostala tri i na kraju je dobiven i ukupni pobjednik Croatia Cupa ua 2022. godinu. Da vožnja jednoprega može biti uzbudljiva kao i ostali sportovi pokazao je konačni poredak. Naime, prije posljednjega đakovačkoga kola u vodstvu s 28 bodova bio je Filip Nikolić, na drugom mjestu nalazio se Dražen Mađarević s 25 bodova, trećeplasirani Ilija Blažević imao je 20, a četvrti Ivan Nikolić osam bodova.

Ivan Nikolić donio ukupnu pobjedu bratu Filipu!

Pobjedom u četvrtom kolu Croatia Cupa Ivan Nikolić onemogućio je drugoplasiranoga Dražena Mađarevića da pretekne vodećega Filipa Nikolića. Tako je brat Ivan pomogao da vodeći Filip zadrži prvo mjesto i okiti se ovogodišnjom titulom pobjednika Croatia Cupa u jednopregu.

                              Ukupni pobjednik Croatia Cupa (jednopreg) – Filip Nikolić

Konačni redoslijed nakon četiri kola sljedeći je: Filip Nikolić (28), Dražen Mađarević (26), Ilija Blažević (21) i Ivan Nikolić (18).

Antun Živić potvrdio dominaciju u Croatia Cupu dvoprega

Manje napeto bilo je u konkurenciji dvoprega u kojemu su natjecalo 12 posada. Antun Živić, član Državne ergele Đakovo osvojio je prvo  mjesto i tako osigurao pobjedu u četvrtom kolu, ali i u ukupnom poretku. Vrijeme za koje je svladao dvije dionice bilo je 378,16 sekundi. Drugo mjesto pripalo je Josipu Zirnu, također članu Državne ergele Đakovo s vremenom 408,52 sekunde, a trećeplasirani je Dragan Živić (Državna ergela Đakovo) zadane dionice prošao je za 412,17 sekundi. Četvrto mjesto pripalo je Tomislavu Drenjančeviću (Državna ergela Đakovo), peti je Vinko Katić (KK Pleternica), šesti je Antun Medvidović (ZK Slavonac SB), sedmo mjesto osvojio je Mario Maričić (ZK Slavonac SB(, osmi je Stjepan Drmić (KK Maestoso). Na devetom mjestu završio je Danko Drobnjak (KK Maestoso), deseti je Ivan Đurasović (KU Lipik Ruščica), jedanaesti je Matej Bello (KK Pleternica), a na 12. mjestu završio je Dragan Ivušić (ZK Slavonac SB).

Nakon četiri kola (Vinkovci, Ruščica, Nova Gradišta i Đakovo) titula pobjednika Croatia Cupa u konkurenciji dvoprega pripala je Antunu Živiću (Državna ergela Đakovo) s ukupno 30 bodova. Drugo mjesto osvojio je Vinko Katić (KK Pleternica) s 24 boda, trećeplasirani je Ivan Đurasović (KU Lipik Ruščica) sa 17 bodova.

Nagrade sudionicima subotnjega natjecanja dodjeljivali su Ivan Kuna, član sudačkoga vijeća, Nikola Grizelj, ravnatelj Državne ergele Đakovo i Damir Jakšić, upravitelj Državne ergele Lipik.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here