Zagrepčanima i Siščankama veliki pobjednički štit!

0
270

DRUGI KUP BOROVIK 2022.

Foto: Danko Kočiš

Zahvaljujući Vaterpolo klubu Đakovo čiji su članovi bili sudionici Maratona lađa u Metkoviću i tu ideju prošle godine prenijeli na Borovik gdje je održan prvi maraton lađa na ovoj turističkom biseru Đakovštine. Vaterpolisti su ustrajali u svom naumu i uz suorganizaciju Turističke zajednice Grada
Đakova  u subotu, 25. lipnja na Boroviku vidjeli smo i drugo izdanje ovoga zanimljivoga panonskoga natjecanja.

Na natjecanju je nastupilo 11 momčadi, a ove godine održana je i utrka lađarica u dužini od 5 kilometara na kojoj su nastupile tri ekipe.

U muškoj konkurenciji nastupili su: Udruga lađara Stablina, Udruga lađara Zagreb 1, Udruga lađara Zagreb 2, Agro Bjelovar Udruga lađara Gusari – Komin, Udruga lađara Crni put Metković, Lađari Hrvatsko šumarsko društvo, Hrvatska ratna mornarica, Udruga lađara Gospa Karmelska Krvavac, Udruga lađara Sisak i Slavonski bećari (Vaterpolo klub Đakovo).

U ženskoj konkurenciji natjecale su se: Sparte Bjelovar, Udruga lađarica Sisak, Sportska udruga Nereide iz Zagreba.

Prve su na vodi izašle lađarice koje su se natjecala na stazi dužine pet kilometara. Tijekom utrke pala je kiša, ali to nije omelo natjecateljice da pokažu svoju formu i kvalitetu.

Prve su u cilj uplovile lađarice iz Siska, za njima Sportska udruga Nereida, a kao trećeplasirane stigle su članice Udruge lađara Sparta.

U muškoj konkurenciji najviše uspjeha imali su članovi Udruge lađara Zagreb, drugo mjesto pripalo je Udruzi lađara Stablina, a trećeplasirani su bili Udruga lađara Zagreb II.

Na kraju natjecanja dodijeljene su i nagrade najboljima. Pobjednicima su pripali veliki štit, a ostalima su pripali mali štitovi od slavonskoga hrasta i medalje.

Koliko je ova manifestacija postala važna za razvoj ne samo sporta već i slavonsko-baranjskoga turizma potvrđuje činjenica da je gost ove manifestacije bio i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, đakovački gradonačelnik Marin Mandarić koji su ujedno dodijeli nagrade najboljima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here