Ivanu Bobetiću dvostruka pobjeda u Varaždinu, Lena Drmić stigla do četvrtfinala!

0
173

BOGAT TENISKI VIKEND

Đakovački tenisači u punom su pogonu. Na turniru u Varaždinu do 12 godina nastupili su Ivan Bobetić i Lena Drmić. Đakovački je tenisač ostvario je dvostruku pobjedu na ovam jakom turniru druge kategorije.

Mladi đakovački reprezentativac u kvalifikacijskoj skupini A osvojio je dvije uvjerljive pobjede po 4:0 protiv Vilima Štrubelja (Koprivnica) i Karla Antolića (Iteam). S te dvije pobjede plasirao se u završni turnir gdje je nastavio s pobjedama. U prvom kolu glavnoga turnira Bobetić je bio bolji od Luke Antončića (Medveščak) rezultatom 6:2 i 6:0. Problema nije imao đakovački tenisač niti u četvrtfinalu gdje je sa 60 i 6:1 bio bolji od Vida Horvatića Jambora (Koprivnica). Sličnu sudbinu (poraz) doživio je u polufinalu Franko Mavračić (Prečko) 6:1 i 6:0. U finalnom sudaru prvoga nositelja (Ivan Bobetić) i drugoga (Viktor Ostojić) vodila se ravnopravna borba. Prvi set dobio je đakovački tenisač u tie-breaku 7:6 (4) da bi u drugom Ivan Bobetić bio uvjerljiv sa 6:3.

Dobra klupska suradnja spojila je Ivana Bobetića s Ogulincem Ivanom Božičevićem u igri parova. U četvrtfinalu su Bobetić i Božičević bili bolji od para Roko Barušić/Niko Trkeš (4:2; 4:0), a u polufinalu od para Florian Radinković/Mateo Rupčić (4:1; 4:1). Đakovačko-ogulinski par imao je pune ruke posla protiv drugih nositelja Filipa Jalžabetića i Viktora Ostojića. Nakon tri seta slavili su Bobetić i Božičević (4:1; 3_4; 7:4).

I Lena Drmić odlično je otvorila kvalifikacije u skupini H. S tri pobjede (Iris Božičević – 4:2; 4:0, Kalr Lončar – 4:3; 4:0 i Jane Horvath – 4:2; 4:0) plasirala se u završni turnir.

U glavnom turniru Lena Drmić slavila je protiv Mije Postružin (Zasprešić) rezultatom 6:0 i 6:0. U četvrtfinalu mlada đakovačka tenisačica zbog ozljede je morala predati meč protiv prve nositeljice Ane Marije Rebić koja će na kraju osvojili drugo mjesto porazom od druge nositeljice Reje Godinić.

OTVORENO PRVENSTVO TK OLIMPIJA OSIJEK 1894.

Subota i nedjelja (18. i 19. lipnja) Teniski klub Olipmija bio je domaćin  otvorenog klupskoga prvenstva do 10 godina.

Niko Hardi je u kvalifikacijskoj skupini D ostvario dvije pobjede (Mateo Kaljević – 4:1 i Bruno Wggner – 4:1) i jedan poraz (Ante Jelinek – 3:4). Taj rezultat osigurao mu je nastup u srebrnoj skupini u kojoj je odigrao još dva meča. U prvom je slavio protiv Karla Tufekčića (4:3) da bi u finalu izgubio od Ivana Dujića rezultatom 4:3. Tako je Nino Hardi osvojio drugo mjesto u srebrnoj skupini.

Na osječkom turniru nastupilo je još šest đakovačkih tenisačica i tenisača.

Josip Milošević osvojo je treće mjesto u brončanoj skupiji, Nika Milošević  stigla je do četvrtfinala srebrne skupine, a Ema Racić osvojila je prvo mjesto u brončanoj skupini. Nina Penc i Inga Profusek stigle su do četvrtfinala brončane skupine. Marta Ramčić osvojila je prvo mjesto u zelenoj skupini.

TURNIR DO 8 GODINA

Za vikend je održan teniski turnir do 8 i 10 godina u organizaciji TK Olimpija, a đakovački tenisači i tenisačice ostvarili su sljedeće rezultate:

Na turniru do 8 godina Nina Penc osvojila je prvo mjesto, Eva Ramčić zauzela je treće mjesto. U muškoj konkurenciji Josipu Miloševiću pripalo je prvo mjesto, Filipu Hardiju drugo, a Luka Hardi zauzeo je treće mjesto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here