Kamp HVP-a za mlade Slavonce u Đakovu!

0
467

ĐAKOVO DOMAĆIN KAMPU HRVATSKOG VATERPOLO SAVEZA

FOTO: Hrvatski vaterpolo savez

Poznato je da otvaranjem đakovačkoga Gradskoga bazena kreću i sportske aktivnosti vezane uz Plivački klub Đakovo i Vaterpolo klub Đakovo koji, doduše, i tijekom cijele sezone treniraju snalazeći se na razno-razne načine.

No, đakovački vaterpolisti svoje vrijeme upražnjavaju i ostalim aktivnostima pa su tako prošle godine pokrenuli zanimljivu sportsko-turističku manifestaciju Utrka lađa na jezeru Borovik, natjecanje koje je mnogim posadama bilo priprema za Maraton lađa u Metkoviću.

No, danas je na đakovačkom bazenu krenula hvalevrijedna aktivnost Hrvatskoga vaterpolo saveza koji je, uz Vaterpolo klub Đakovo, organizator Kampa za mlade igračice i igrače. Na ovom trodnevnom treningu pozvani su vaterpolistice i vaterpolisti rođeni 2009. godine i mlađi, a zanimljivo je da je kamp lokalnoga karaktera odnosno da su pozvani mladi s područja Slavonije i Baranje te članovi sisačke Siscije. Kamp je okupio 50 djece koji će do 18. lipnja (subota) raditi pod stručnim nadzorom nekoliko hrvatskih vaterpolo trenera. Kamp HVS-a vodi trener Neven Kovačević.

Đakovački vaterpolo klub na ovom okupljanju ima  14 polaznika, a zanimljivo je da je među njima i jedna djevojčica (Matea Vlajčić). Uz nju, đakovački sudionici Kampa su: Luka Kovačević, Jan Kovačević, Franko Perković, Matko Zrakić, David Bisaha, Karlo Vlajčić, David Kelbas, Benjamin Kelbas, Dominik Miškovsky, Gabrijel Miholjek, Ivano Ivanović, Borna Bionda i Noa Bionda.

Uz Đakovčane na ovogodišnjem Kampu nalaze se i članovi VK Osijek, VK Siscia, VK Marsonia, VK Vukovar, ŽVK Mursa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here