Đakovačkim danom rukometa zaključena sezona!

0
945

ĐAKOVAČKI DAN RUKOMETA

Poznati je svima, i u Hrvatskoj, ali i šire, da je Đakovo grad rukometa koji se može pohvaliti s velikim svjetski poznatih i priznatih rukometaša koji su nosili žuti dres. Svakako da je najpoznatiji dvojac Domagoj Duvnjak -Marko Kopljar, hrvatski reprezentativci koji su osvajali europske i svjetske medalje. Ali, svakako se treba prisjetiti i Ivana Pongračića, povremenoga hrvatskoga rukometnoga reprezentativca, Ivana Šunde i Roberta Markotića, s respektabilnim međunarodnim karijerama, nažalost pokojnoga Denisa Totha, Borisa Tota koji trenutno igra u Nizozemskoj, Tomislava Bošnjaka, svjetskoga prvaka s reprezentacijom gluhih i nagluhih osoba Hrvatske, prvih prvoligaških đakovačkih igrača Ivana Duvnjaka i Željka Perića (Medveščak) i mnogih drugih vrsnih đakovačkih rukometaša koji su svoju sportsku, rukometnu karijeru poklonili gradu Đakovu…

A ove godine, 4. lipnja upravo je Rukometni klub Đakovo bio organizator Đakovačkoga rukometnoga dana koji je okupio sve generacije đakovačkih rukometaša želeći time zaključiti sezonu 2021./2022. u kojoj su se seniori vratili u Prvu hrvatsku rukometnu lige Sjever i u kojoj je klub nastupio, uz seniore, sa još šest selekcija.

Program je krenuo  11:00 turnirom u mini rukometu gdje su se, pod vodstvom trenera Davora Škalića, natjecale tri ekipe: „plavi“, „žuti“ i „sivi“. Svaka ekipa ostvarila je po jednu pobjedu i jedan poraz tako da nismo računali dodatne kriterije.

PLAVI – ŽUTI      10:7

PLAVI – SIVI        6:10

ŽUTI – SIVI          15:7

Nakon toga, međusobnu utakmicu odigrali su mladi rukometaši od 11 godina. Pod vodstvom trenera Danijela Špehara „plavi“ su bili bolji od „žutih“ rezultatom 27:26.

Nakon toga uslijedila je utakmica rukometašica. U – 14 Đakovo protiv Valpovke. Visoka pobjeda đakovačkih rukometašica 31:18 nikoga nije iznenadila jer su igračice trenerice Danijele Matijaković bile sudionice završnice državnoga prvenstva.

U utakmici U – 15 (žuti) i U – 13 (plavi) pobjeda je pripala mlađima rezultatom 33:28. Trener Tomislav Paradžiković vodio je jednu, a Zvonko Škrapić drugu momčad.

Nakon toga, „plavi“ U – 17 bili su bolji od „žutih“ vršnjaka rezultatom 24:23. Snage su odmjerili i seniori.

Na kraju, poslastica je bila utakmica veterana u kojoj su oni najiskusniji pokazali da još uvijek znaju sve tajne rukometne igre.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here